Les vendes minoristes dels EUA augmenten més de l'esperat al setembre, un 1,9%

S'han recuperat per sobre del seu nivell de febrer

Per

Bolsamania | 16 oct, 2020

Les vendes minoristes als EUA van augmentar un 1,9% al setembre, més de l'esperat, després del creixement del 0,6% registrat a l'agost, segons les dades publicades aquest divendres pel divendres el Departament de Comerç.

Gràcies al fet que la pandèmia ha impulsat la demanda de béns que complementen la vida a la llar, com els automòbils, mobles i electrodomèstics, les vendes minoristes s'han recuperat per sobre del seu nivell de febrer.

Excloent-ne els automòbils, gasolina, materials de construcció i serveis d'alimentació, les vendes van augmentar un 1,4% el mes passat, després d'una caiguda revisada a la baixa del 0,3% a l'agost. Aquestes denominades vendes minoristes bàsiques es corresponen més estretament amb el component de despesa del consumidor del Producte Interior Brut (PIB).

L'estímul fiscal, especialment un subsidi setmanal pagat a desenes de milions d'estatunidencs a l'atur, va impulsar les vendes minoristes, col·locant la despesa dels consumidors i l'economia en general en camí de registrar el seu creixement més ràpid registrat en el tercer trimestre.

Últimas noticias