L'Aràbia Saudita allunya les possibilitats d'acord per a congelar la producció de petroli

Per

Bolsamania | 27 set, 2016

Actualitzat : 13:49

L'Aràbia Saudita allunya les possibilitats d'un acord per congelar la producció de petroli en la reunió que estan tenint els països membres de l'OPEP a Algèria. La notícia salta després que fonts internes assenyalin que les diferències entre Aràbia i l'Iran semblen massa grans, segons informa Reuters.

"Es tracta d'una reunió de consulta (...) Consultarem tots els altres, escoltarem els punts de vista, la secretaria de l'OPEP i també els consumidors" ha declarat el ministre d'energia saudita, Jalid al-Falih.

El barril de petroli Brent cau durant la sessió al voltant de l'1,5% i se situa en els 47,2 $.

Tot i les tensions que sembla haver-hi en el mateix si de l'OPEP, on l'Iran sembla poc disposat a sacrificar la seva quota de mercat per impulsar els preus, els països del càrtel es reuniran amb productors externs a l'organització. Entre aquests es troba Rússia, on el ministre d'energia, Aleksandr Novak, ha declarat que la congelació de la producció "és una qüestió negociable".

Des de finals del 2015, s'esta estudiant la possibilitat que els països de l'OPEP arribin a un acord per congelar la producció i impulsar el preu del cru. No obstant això, l'Iran ha estat un dels menys interessats en arribar a un acord des del principi. Des que ès van aixecar les sancions que limitaven la seva producció, el país àrab no ha desistit en el seu afany de tornar a produir més de 4 milions de barrils diaris.

Últimas noticias