La UE anirà a l'OMC si hi ha efectes negatius per l'acord Pequín-Washington

Tem que l'augment de les compres xineses als EUA es faci en detriment de les empreses europees

Per

Bolsamania | 17 gen, 2020

La Unió Europea (UE) recorrerà a l'Organització Mundial de Comerç (OMC) si l'acord preliminar signat per Pequín i Washington genera "distorsions comercials" en detriment dels europeus, ha declarat aquest divendres l'ambaixador a la Xina.

"Els objectius quantitatius (de compres xineses de béns nord-americans estipulats a l'acord) no són compatibles amb l'OMC si generen distorsions comercials", ha dit el representant de Brussel·les, Nicolas Chapuis, durant una conferència de premsa.

"Si aquest fos el cas, recorrerem a l'OMC per solucionar el problema", ha advertit. Les dues primeres potències econòmiques del planeta van signar aquest dimecres un acord preliminar, que constitueix una treva a la guerra comercial que lliuren des de 2018.

Pequín s'ha compromès a comprar 200.000 milions de dòlars addicionals en productes nord-americans en dos anys en relació a les compres de 2017. Aquesta disposició preocupa a la UE que tem que l'augment de les compres es faci en detriment de les empreses europees.

"RESET" L'AGENDA COMERCIAL

El nou comissari del Comerç de la Unió Europea (UE), Phil Hogan, ha cridat aquest divendres a "refrescar i reiniciar" l'agenda comercial "compartida" amb els Estats Units i ha destacat el "bon començament" de les converses malgrat les amenaces d'aranzels llançades pel president nord-americà, Donald Trump.

"Tinc esperances que la dècada de 2020 pugui ser una era de relacions transatlàntiques refrescades i renascudes", ha assenyalat Hogan, qui va assumir el càrrec al desembre, en una conferència al Centre d'Estudis Estratègics.

No obstant això, Hogan ha advertit que la UE està a punt per prendre represàlies: "No actuarem amb timidesa. Defensarem amb contundència els nostres interessos", ha dit.

Trump ha criticat en reiterades ocasions la UE per la seva "molt injusta" política comercial amb Washington.

Últimas noticias