La taxa d'ocupació de l'OCDE puja al 68,4% durant el tercer trimestre del 2018

Durant aquest període, 570 milions de persones estaven ocupades als països pertanyents a la zona

Per

Bolsamania | 17 gen, 2019

La taxa d'ocupació a la zona de l'OCDE, és a dir, la proporció de la població en edat de treballar amb ocupació, va augmentar en 0,1 punts percentuals durant el tercer trimestre del 2018, fins al 68,4%. Això suposa que 570 milions de persones estaven ocupades, segons les dades publicades aquest dijous.

A la zona euro, la taxa d'ocupació va seguir augmentant durant el tercer trimestre fins a situar-se al 67,4% amb increments de 0,5 punts percentuals o més a Bèlgica, Letònia, Països Baixos, Eslovàquia i Lituània. Només es va registrar una disminució a Itàlia, a 0,2 punts percentuals, fins al 58,6%, després del guany de 0,6 punts percentuals durant el trimestre anterior.

A la zona euro, la taxa d'ocupació va seguir augmentant durant el tercer trimestre fins al 67,4%

Fora de la zona euro, la taxa d'ocupació va augmentar fins a 0,3 punts percentuals al Canadà, el Japó, Turquia i els EUA. A Mèxic la taxa d'ocupació es va mantenir estable, mentre que va disminuir a Dinamarca i el Regne Unit (en 0,2 punts percentuals) i a Corea (en 0,1 punts percentuals). A Xile va baixar 0,5 punts percentuals.

La taxa d'ocupació de dones a l'àrea de l'OCDE va ​​augmentar 0,2 punts percentuals, fins al 61% durant el tercer trimestre del 2018, mentre que per als homes es va mantenir estable al 76%. Com a conseqüència, la bretxa entre aquestes dues taxes es va reduir a 15 punts percentuals, la més petita observada. Des de 2005, per a l'àrea de l'OCDE en el seu conjunt, la disminució acumulada al peu del canó de gènere en l'ocupació és de 4,1 punts percentuals, amb grans caigudes al Japó (en 8,1 punts percentuals) i a la zona euro (en 5,8 punts percentuals).

Últimas noticias