La taxa d'atur del Regne Unit cau al 3,7% al març, fins a mínims des del 1974

La taxa d'ocupació va augmentar 0,1 punts percentuals durant el trimestre, fins al 75,7%

Per

Bolsamania | 17 mai, 2022

La taxa d'atur del Regne Unit va caure del 3,8% al 3,7% entre el gener i el març, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadístiques. Així, la taxa d'atur es troba al nivell més baix des de 1974.

Les sol·licituds d'atur van caure en 56.900 a l'abril, en comparació amb les expectatives dels analistes d'una caiguda de 38.800. Les vacants laborals superen la quantitat de desocupats per primera vegada des que van començar els registres.

Mentrestant, la taxa d'ocupació va augmentar 0,1 punts percentuals durant el trimestre, fins al 75,7%, però continua sent per sota dels nivells anteriors a la pandèmia.

En termes reals (ajustats per inflació) del gener al març del 2022, el creixement de la remuneració total va ser de l'1,4%. Els forts pagaments de bonificacions han mantingut positiu el creixement salarial total real. "La lluita per atraure i retenir el talent ha portat els ocupadors a oferir sous daurats i grans bonificacions, fet que ha portat el creixement dels salaris a nivells que rebenten la inflació", comenta Myron Jobson, analista sènior de finances personals d'Interactive Investor.

"La xifra de creixement d'ingressos superior a l'esperada, que va superar la inflació, serà objecte d'un minuciós escrutini per part del Banc d'Anglaterra, centrat a garantir que l'alta inflació no es converteixi en el factor principal que impulsa les negociacions salarials. A mesura que la demanda dels consumidors respongui a la reducció substancial del poder adquisitiu, s'espera que la desocupació augmenti durant els mesos d'estiu. Però, amb un mercat laboral tan fort, sembla poc probable que es produeixi un augment brusc”, assenyala Debapratim De, economista sènior de Deloitte.

Últimas noticias