La rendibilitat del bo a 10 anys dels EUA puja a l'1,6% després que s'aprovessin els estímuls

Goldman creu que el rendiment escalarà fins a l'1,9% a finals d'any

Per

Bolsamania | 08 mar, 2021

La rendibilitat del bo del Tresor nord-americà a 10 anys ha tornat a escalar fins a l'1,6% (ara es troba a l'1,594%) després que el Senat dels Estats Units aprovés aquest dissabte el paquet d'estímuls d'1,9 bilions de dòlars per enfrontar la pandèmia.

El rendiment del bo del Tresor a 10 anys va pujar fins a l'1,606%. El rendiment del bo del Tresor a 30 anys va pujar fins al 2,311%. Cal recordar que els rendiments es mouen de forma inversa als preus.

Els senadors van aprovar el projecte de llei d'estímuls a través de la reconciliació pressupostària, un procés que no requereix el suport dels republicans, però sí tots els vots dels demòcrates, explica CNBC.

La Cambra de Representants, en mans dels demòcrates, pretén aprovar el projecte de llei dimarts i enviar-lo al president Joe Biden, perquè el signi abans de la data límit del 14 de març per renovar els programes d'ajuda a la desocupació.

Els rendiments del Tresor s'han mogut ràpidament a l'alça recentment, enmig de les expectatives de recuperació econòmica de la pandèmia i la preocupació per un augment de la inflació.

Ambrose Crofton, estrateg de mercats globals de JPMorgan Asset Management, reconeixia en un comentari de divendres passat que aquest recent repunt dels rendiments havia causat "certa indigestió als mercats de renda variable".

No obstant això, Crofton afegia que els inversors haurien de reconfortar-se amb els comentaris realitzats pel president de la Reserva Federal, Jerome Powell, la setmana passada, indicant que "si els mercats es desordenen, llavors es prendran mesures per mantenir les condicions financeres favorables i l'economia en el camí de la plena ocupació". Molt a contra, els índexs van caure després de les paraules de Powell, perquè s'esperava que aquest anunciés mesures molt més concretes per afrontar el que està passant amb els bons.

Els experts de Goldman Sachs, per la seva banda, anticipaven en un informe la setmana passada que la revalorització dels rendiments mundials (dels bons), "que ja és important, s'estendrà després d'una certa consolidació, impulsada per una forta acceleració de la recuperació mundial durant els pròxims trimestres".

"Hem revisat les nostres previsions de creixement del G10 i ara veiem (la rendibilitat) dels bons del Tresor a 10 anys a l'1,9% i la dels bunds a 10 anys al 0% a finals de 2021. Esperem que el diferencial entre els bons del Tresor a 10 anys i els bunds s'ampliï fins a uns 190 punts bàsics al final del segon trimestre del 2021, i que s'estabilitzi en aquests nivells durant la resta de l'any", anticipen.

Últimas noticias