La prima de risc es manté a màxims d'un mes després de l'acord PSOE-Podem

El bo a 10 anys va arribar ahir a màxims no vistos des del mes de juliol

Per

Bolsamania | 13 nov, 2019

El mercat del deute continua digerint l'acord de govern assolit aquest dimarts pel president de govern en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias. La prima de risc es manté a prop de màxims d'un mes, per sobre dels 70 punts bàsics, després que el bo a 10 anys arribés ahir a màxims no vistos des del mes de juliol.

En concret, la rendibilitat exigida al mercat secundari al deute espanyol va arribar al 0,454%, enfront del 0,436% del tancament de dimarts i per sobre del 0,400% registrat durant la sessió de divendres passat.

El passat mes d'agost, l'interès del bo espanyol a deu anys va arribar a marcar un mínim històric del 0,023%. D'aquesta manera, l'interès dels bons espanyols a deu anys es manté per sobre de la rendibilitat exigida al deute equivalent emesa per Portugal, que se situava aquest dimarts al 0,365%.

Després dels comicis celebrats el 28 d'abril, la prima de risc també va reaccionar moderadament a la baixa. Amb tot, en aquell moment rondava als 100 punts bàsics, un nivell del qual ha anat caient a mesura que el BCE (Banc Central Europeu) injectava els seus paquets d'estímuls i la rotació de les carteres portava l'inversor a refugiar-se en el deute sobirà davant el possible xàfec macro que desemboqués en una recessió.

Des de BNY Mellon Investment Management, recordaven ja divendres passat que "la incertesa política regnant des de les últimes eleccions pràcticament no ha deixat marca en el cost del deute espanyol", una cosa que sembla haver canviat amb el pacte per formar un executiu que integra un partit d'esquerres que espanta empresaris i mercats.

A més, reconeixien que "els bons espanyols a l'igual que els d'altres mercats perifèrics, estan registrant un bon comportament gràcies, en gran mesura, al fet que el BCE ha flexibilitzat encara més la seva política monetària per fer front a la debilitat econòmica que experimenten els països del nord d'Europa".

De la mateixa manera, afirmaven que era "poc probable" que el resultat electoral tingués un impacte significatiu a l'euro. A l'igual que a l'IBEX que, com a molt, reaccionarà també "amb lleus retallades per no haver-se aconseguit una majoria absoluta", segons els citats experts consultats per aquest mitjà.

Últimas noticias