La lira turca estén el seu rebot al 20% i saca a l'euro de la seva depressió

El yuan, el rand sud-africà o el pes argentí remunten després de les notícies de les converses entre EUA i Xina

Per

Bolsamania | 16 ago, 2018

La tempesta deslligada al mercat de les divises des del divendres passat, a causa de la crisi turca i que ha deixat engruixades pèrdues, no només en la lira, sinó també en les divises emergents i l'euro, afluixa. I de quina manera. La moneda eurasiática remunta ja un 20% des dels seus mínims històrics del 13 d'agost, en els 7,24 per dòlar i envia oxigen a l'euro, que tracta d'allunyar-se dels 1,13 dòlars.

Si bé la pujada a la moneda otomana va arribar de la mà del seu banc central, que va prometre tota la liquiditat necessària per revertir la seva desplomi i va limitar les posicions a la baixa a través de ‘swaps’, ha estat el compromís de Qatar d'injectar 15.000 milions de dòlars a Turquia el que ha acabat per treure-la a flotació. La lira es canvia en 5,78 unitats per dòlar i “allunya les preocupacions que la crisi es contagiï als bancs d'Europa i EUA”, explica Jasper Lawler, analista de London Capital Group.

L'euro, que s'ha desplomat un 2,6% des de l'inici de la crisi, fins als mínims de gairebé 14 mesos del dijous en els 1,13 dòlars, també celebra les notícies i puja de camí als 1,14 dòlars. Però en l'obertura europea s'ha frenat el rebot just en aquest preu i retrocedeix marginalment fins als 1,1370 dòlars. La caiguda de la moneda comunitària obeeix a una fugida dels inversors al dòlar, que ha actuat com a actiu refugi durant les últimes jornades, igual que el franc suís, que també cedeix terreny des de la seva fita de més de 13 mesos del dimecres en els 1,1250 francs per euro.

LES DIVISES EMERGENTS CELEBREN LES NOTÍCIES DE XINA I EUA

I enmig d'aquest gir positiu en les divises, la notícia que EUA i Xina arrencaran una nova ronda de converses sobre les seves relacions comercials, ha impulsat les monedes dels països emergents, molt danyades per les caigudes de la lira turca, de més d'un 30% aquest mes d'agost.

Així, el yuan es desmarca dels mínims de 19 mesos aconseguits el dimecres en els 6,934 per dòlar i remunta prop d'un 0,4%, fins als 6,89 yuanes. Altres monedes que han sofert especialment aquesta setmana també es recuperen, com el *and sud-africà, que s'aprecia un 0,3%, o el pes argentí, que tracta d'estabilitzar-se en els 29,8750 pesos per dòlar, després del mínim històric aconseguit el dilluns, en les 30 unitats per pes.

Últimas noticias