La inflació del Regne Unit continua al 2,4% l'octubre

La major contribució a l'alça ve del transport, els preus van pujar un 5,3%

Per

Bolsamania | 14 nov, 2018

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del Regne Unit es va mantenir al 2,4% l'octubre en comparació amb el mes anterior, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS) publicades aquest dimecres. Els experts esperaven que augmentés fins al 2,5%.

Durant els últims dotze mesos, els combustibles i les factures de serveis públics van formar una gran part dels augments de preus, mentre que els costos de roba i calçat van caure un 1,1%. Els preus generals de roba i calçat van caure entre setembre i octubre de 2018, però van augmentar entre els mateixos dos mesos de l'any anterior.

La major contribució a l'alça de l'IPC continua venint del transport, amb preus que van augmentar un 5,3% l'any fins a l'octubre. Dins del grup de transport, la major contribució segueix sent la dels combustibles. A més, l’electricitat i els preus de la gasolina van augmentar un 9% i un 7,6%, respectivament, respecte a l'octubre de l'any passat.

Per contra, la major contribució a la baixa es deu als aliments i begudes no alcohòliques. Els preus dels aliments romanen amb pocs canvis des de l'inici de 2018 i van caure un 0,1% entre setembre i octubre, en comparació amb un augment del 0,5% entre els mateixos dos mesos de l'any anterior.

Des de Hargreaves Lansdown, els seus analistes consideren que "la inflació encara està per sobre de l'objectiu, però tolerablement de moment. L'efecte de la lliura més feble s'ha esvaït, però l'augment dels preus del combustible i l'energia ha pres la batuta per mantenir la inflació elevada. A més, el creixement dels salaris es troba al seu nivell més alt des de 2008, cosa que suggereix que les pressions inflacionistes internes també podrien començar a augmentar-se".

"La bona notícia és que les xifres mostren que el creixement salarial al Regne Unit ha augmentat fins al 3%, percentatge que significa que tot i la inflació, les llars encara es beneficien de tenir algunes lliures addicionals en les seves butxaques. Més diners en les carteres dels treballadors significa més diners per gastar, cosa que en teoria hauria de donar un impuls a l'economia britànica", afirmen en Fidelity International.

Últimas noticias