La inflació de la zona euro avança fins al 4,9% el novembre per l'energia i marca rècord

Enfront del 4,1% d'octubre, segons l'estimació preliminar publicada per Eurostat

Per

Bolsamania | 30 nov, 2021

La inflació anual de la zona euro avança fins al 4,9% al novembre, davant del 4,1% del mes d'octubre, segons l'estimació preliminar publicada aquest dimarts per Eurostat, l'oficina d'estadística de la Unió Europea (UE). Aquesta dada suposa el major encariment dels preus de tota la sèrie històrica.

Pel que fa als principals components de la inflació, s'espera que l'energia tingui la taxa anual més alta al novembre (27,4%, enfront del 23,7% a l'octubre), seguida dels serveis (2,7%, enfront al 2,1% a l'octubre), béns industrials energètics (2,4%, enfront del 2,0% d'octubre) i aliments, alcohol i tabac (2,2%, enfront de l'1,9% d'octubre).

Per països, les pujades interanuals més grans es registren a Lituània (9,3%), Estònia (8,4%) i Letònia (7,4%). Malta (2,3%) i Portugal (2,7%) tenen els increments més moderats. A Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar al novembre al 5,6%.

Que la inflació de la zona euro s'hagi disparat a un rècord per a l'era de la moneda única i superat tots els pronòstics suposa un desafiament més per al Banc Central Europeu (BCE) abans d'una reunió crucial el mes que ve sobre el futur de l'estímul monetari.

Últimas noticias