La inflació als EUA marca màxims de sis anys

L'IPC interanual de maig repunta fins al 2,8%

Per

Bolsamania | 12 jun, 2018

La inflació als Estats Units ha marcat màxims de sis anys, després que l'Índex de Preus al Consum (IPC) hagi repuntat dues dècimes al maig, fins al 2,8% en taxa interanual.

La pujada de la gasolina i dels costos sanitaris explica aquest ascens dels preus, al costat del efecte comparatiu respecte a l'any passat, quan el preu del petroli es trobava a nivells molt reduïts.

L'IPC subjacent, que exclou els preus de l'energia i els aliments frescos, ha marcat màxims de set anys, en repuntar en taxa interanual fins al 2,2%, després de pujar dues dècimes al maig, en línia amb les previsions.

Els experts de Berenberg esperen que la taxa general d'inflació es dirigeixi cap al 3% durant els propers mesos a causa de la fortalesa del consum privat i de la situació de plena ocupació que registren els EUA. A més, cal comentar que l'Índex PCE, que mesura l'evolució de la despesa del consumidor i és la mesura que vigila la Fed per al seu objectiu del 2%, pot arribar al 2,2% a finals de juny i a l’1,9% en taxa subjacent.

En aquest escenari, argumenten que el banc central dels EUA elevarà les seves previsions sobre la inflació aquest dimecres, quan es van publicar les seves estimacions econòmiques actualitzades. A més, consideren que amb l'actual ritme de creixement i el baix nivell d'atur, la Fed augmentarà els interessos demà i dues vegades més durant la resta de l’any al setembre i desembre.

Últimas noticias