La inflació alemanya salta a l'1% al gener i compleix les previsions dels experts

L'índex harmonitzat dels preus de consum ha escalat també fins a l'1,6%

Per

Bolsamania | 10 feb, 2021

La inflació alemanya ha saltat a l'1% interanual al gener des del -0,3% del desembre i igualat així les estimacions de consens d'experts. Al seu torn, l'índex harmonitzat de preus de consum ha escalat fins a l'1,6% des del -0,7% previ i també en línia amb el que s'esperava.

El preu dels aliments ha pujat un 2,2% durant el primer mes de l'any respecte al 0,5% registrat al desembre de l'any 2020, segons apunta PM Datanote.

Des de l'entitat anticipen noves pujades en el preu de l'energia de les llars conforme al fet que es descompti al mercat energètic "el col·lapse dels preus del petroli de l'any passat, que van tocar el seu punt àlgid l'abril". D'altra banda, la inflació de roba i calçat ha augmentat fins a l'1,1% des del -5,4% de desembre.

De cara a futur, des del PM Datanote "sospitem que la taxa subjacent es relaxarà una mica durant els pròxims mesos, però romandrà bona part del guany". A més, l'entitat creu que "està clar que l'índex harmonitzat està per sobre de les dades macro nacionals i reverteix així la debilitat de l'any passat".

Últimas noticias