La inflació alemanya escala una dècima a l'agost, fins al 3,9%

Com ja ho avançat l'oficina Destatis fa una setmana

Per

Bolsamania | 10 set, 2021

La inflació alemanya ha avançat una dècima a l'agost fins al 3,9%, en línia amb el que esperaven els experts, segons ha informat aquest divendres l'Oficina Federal d'Estadístiques (Destatis) germana.

Aquesta xifra gairebé duplica la fixada pel BCE com a objectiu recentment. A més, la dada és igual a la ja avançada per Destatis a finals del mes passat.

Aquest 3,9% no només representa una dècima superior a la inflació de juliol, també és la major pujada dels preus des de desembre de 1993 al país. Per la seva banda, l'IPC harmonitzat, indicador que utilitza Eurostat, s'ha situat al 3,4% durant el vuitè mes de l'any, també en línia amb el que s'anticipava, i la més elevada des de juliol de 2008.

La inflació d'aquest mes ha estat fruit de l'encariment interanual del 12,6% registrat en l'energia, del 4,6% en el cas dels aliments i del 2,5% en els serveis. El Bundesbank ja es posava fa poc la bena abans de la ferida reconeixent que "la inflació pot seguir per sobre del 2% fins a mitjans de 2022".

Últimas noticias