La incertesa política passarà factura a Espanya i el PIB caurà fins al 2,6% el 2016, segons Barclays

La firma britànica recolza una sortida de Rajoy: 'Obriria la porta a un Govern del PP'

Per

Bolsamania | 04 mar, 2016

Actualitzat : 10:50

Aquest divendres viurem el segon tràmit de la investidura de Pedro Sánchez com a president d'Espanya. El Parlament votarà de nou per donar llum verda o no un Govern de coalició de centre-esquerra (PSOE-Ciutadans, 130 diputats). Una majoria parlamentària senzilla (176 vots) seria suficient perquè el Govern tiri endavant.

Deutsche Bank manté que les possibilitats que Pedro Sánchez sigui investit president són molt baixes. "Nosaltres ens reafirmem en el nostre escenari base d'unes probables eleccions anticipades a finals del mes de juny, encara que uns nous comicis no serien la solució", afegeixen els alemanys.


Si es tenen en compte les enquestes d'intenció de vot, el Parlament romandria fragmentat. "La firma d'inversió assenyala que no es pot excloure totalment 'un compromís temporal' després d'una nova ronda de consultes entre les parts. No obstant això, fins i tot si es forma un govern, és molt probable que sigui inestable", segons Deutsche Bank.


En última instància, l'opinió de Deutsche Bank no ha canviat: la incertesa política a Espanya no desapareixerà i les noves eleccions són una qüestió de quan i no pas si succeiran.

Últimas noticias