L'economia del Japó rebota un 5% en el tercer trimestre, el repunt històric més alt

La tercera economia mundial aconsegueix el seu primer trimestre de creixement positiu en un any

Per

Europa Press | 16 nov, 2020

Actualitzat : 16:03

El Producte Interior Brut (PIB) del Japó va registrar una expansió del 5% durant el tercer trimestre de l'any en comparació amb la caiguda del 8,2% observada en el trimestre immediatament precedent, segons la primera estimació de la dada publicada per l'Oficina del Govern japonès, la qual cosa representa el repunt d'activitat més alt de la sèrie històrica, que es remunta a 1980. En dades anualitzades, el creixement del PIB del Japó va ser d'un 21,4%.

D'aquesta manera, la tercera economia mundial aconsegueix el seu primer trimestre de creixement positiu des de fa un any, després d'haver encadenat tres trimestres consecutius de recessió.

Entre juliol i setembre, la demanda privada del Japó va experimentar un increment trimestral del 2,1%, respecte de l'enfonsament del 6,6% dels tres mesos anteriors, amb un augment del 4,7% del consum de les llars, que havia baixat un 8,5% en el segon trimestre. La demanda pública va créixer un 1,9% en el tercer trimestre, respecte del descens del 0,1% observat entre abril i juny.

Al seu torn, la inversió bruta en capital fix per part de les empreses japoneses va retrocedir en el tercer trimestre un 3,1%, després d'haver baixat un 2,8% en els tres mesos anteriors.

En el cas de les exportacions, les vendes a l'exterior del Japó van augmentar un 7% en el tercer trimestre, després de caure un 11,4$ en el segon, mentre que les importacions van disminuir un 9,8%, després d'haver augmentat un 2,2% entre abril i juny.

Últimas noticias