La dada ADP d’ocupació als EUA se situa per sota del que s’esperava a l’abril

Es considera un indicador avançat de l’informe d’ocupació oficial del Govern

Per

Bolsamania | 04 mai, 2016

Actualitzat : 17:31

La dada d'ocupació privada de la consultora ADP s'ha situat per sota del que s’esperava el mes d'abril als Estats Units, ja que el nombre de llocs de treball creats es va reduir dels 194.000 del mes de març (dada revisada a la baixa des de 200.000) a 156.000. El consens de mercat esperava una xifra de 196.000 llocs de treball creats.

Mark Zandi, economista en cap de Moody's Analytics, ha comentat en una anàlisi recollida per la CNBC que «sembla que el mercat laboral s'ha parat a l'abril. El creixement de l'ocupació s'ha suavitzat, amb alguna debilitat en la majoria de sectors. Un mes no fa tendència, però caldrà seguir de prop aquest possible deteriorament, ja que les turbulències dels mercats financers poden haver perjudicat la creació d'ocupació».

«Malgrat que la xifra de creació d'ocupació és la més baixa dels últims tres anys, els petits negocis van continuar sent el motor per al creixement de l'ocupació a l'abril», ha assenyalat Ahu Yildirmaz, vicepresident i director de l’ADP Research Institute. «Als petits negocis els afecten menys les condicions globals, com els baixos preus de les matèries primeres i la fortalesa del dòlar, que ha fet que les grans empreses rebaixin el seu ritme de contractació», ha afegit.

A l'abril del 2015, l'informe ADP va posar de manifest la creació de 191.000 llocs de treball. Aquest informe és considerat un indicador avançant de l'informe d'ocupació oficial que el Govern publica cada primer divendres de mes. Pel que fa a la dada d'aquesta setmana corresponent al mes d'abril, s'espera la creació de 200.000 llocs de treball.

Últimas noticias