La confiança dels inversors de l'eurozona es desploma fins a mínims històrics

El coronavirus "té un domini absolut sobre l'economia mundial", segons Sentix

Per

Bolsamania | 06 abr, 2020

La confiança dels inversors de l'eurozona s'ha desplomat a l'abril fins a mínims històrics. L'economia del bloc està en una profunda recessió a causa del coronavirus, que "manté un domini absolut sobre l'economia mundial", segons les dades de l'indicador de sentiment inversor elaborat per l'agència alemanya Sentix i publicats aquest dilluns.

En concret, l'índex de Sentix per a la zona euro va caure a -42,9 a l'abril, comparat amb la dada de -17,1 de març, i per sota del -37,5 que estimava el mercat. "El coronavirus escanya l'economia global. Mai abans l'avaluació de la situació s'havia col·lapsat tan clarament totes les regions del món en un mes", s'exclamava el director gerent de Sentix, Patrick Hussy.

"La situació és molt pitjor que al 2009". "Els pronòstics econòmics fins avui subestimen el procés de reducció. La recessió serà molt més profunda i prolongada", ha afegit. De fet, l'índex se situa a l'abril per sota fins i tot dels nivells assolits durant la crisi financera de 2008.

"La caiguda encara pitjor que no s'anticipava a l'indicador de sentiment de Sentix és la primera publicació de dades d'aquest mes, i subratlla que el pitjor encara ha d'arribar per a l'economia europea", apunten els analistes d'Oxford Economics, que esperen "una contracció del PIB de dos dígits al primer semestre de 2020, amb els pitjors cops que sofriran les economies italiana i espanyola".

"Els governs s'afanyen al rescat de les economies, però cap estímul no podrà compensar la pèrdua resultant de l'enorme escala de les mesures de contenció per fer front al coronavirus, que han congelat per complet l'activitat econòmica d'alguns sectors. No obstant això, l'estímul massiu continua sent crucial per prevenir els fracassos comercials, protegir les ocupacions i ingressos i mantenir la liquiditat, requisits previs essencials per a un repunt de l'activitat econòmica quan els governs aixequin els bloquejos", afegeixen.

Últimas noticias