La confiança econòmica de l'eurozona pateix a l'agost la seva primera caiguda de l'any

Registra un moderada correcció des del màxim dels últims 21 anys registrat al juliol

Per

Europa Press | 30 ago, 2021

La confiança en l'evolució de l'economia de la zona euro ha registrat a l'agost una moderada correcció des del màxim dels últims 21 anys registrat al passat mes de juliol, fet que suposa el primer retrocés de la dada aquest any davant els problemes de la cadena de subministrament i els rebrots de contagis, segons reflecteix l'indicador de sentiment econòmic (ESI), elaborat per la Comissió Europea.

Al mes d'agost, la dada de confiança per a la zona euro s'ha situat a 117,5 punts, enfront dels 119 de juliol, mentre que en el conjunt de la Unió Europea (UE) ha retrocedit fins als 116,5 punts des dels 118 del mes anterior.

Entre els Vint-i-set, el deteriorament de l'indicador de confiança econòmica reflecteix el menor optimisme observat en els serveis i la indústria, així com entre els consumidors, mentre que es va mantenir pràcticament sense canvis en el comerç minorista i va repuntar en la construcció.

En el cas de les majors economies de la UE, l'ESI ha caigut amb força a França, amb un retrocés fins a 111,9 punts des de 116,4, i als Països Baixos, on ha baixat fins a 110,4 des de 113,4 punts, mentre que a Itàlia ha caigut 1,9 punts, fins a 117,7 punts, i a Espanya ha baixat 1,2 punts, fins a 107,7 punts. De la seva banda, a Alemanya ha retrocedit 0,3 punts, fins a 11,7,2 sencers. A Espanya, el deteriorament de l'indicador de confiança econòmica a l'agost reflecteix un menor optimisme en la indústria i els serveis, mentre que les lectures de confiança van pujar entre els consumidors, el comerç minorista i la construcció.

D'altra banda, la Comissió Europea ha informat que l'índex d'expectatives d'ocupació (EEI) ha augmentat a l'agost fins als 112,6 punts des dels 111,6, en el conjunt de la Unió Europea, mentre que a la zona euro ha pujat fins als 112,8 des dels 111,6 de juliol, arribant en ambdues regions a la seva millor lectura des de novembre de 2018.

Últimas noticias