La CEOE no donarà suport a l'acord dels ERTO si el Govern deixa fora moltes empreses

Garamendi ha reconegut que el Ministeri de Treball "ho està fent força complicat"

Per

Europa Press | 28 set, 2020

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha advertit aquest dilluns que la seva organització no donarà suport a un acord amb el Govern i els sindicats per a prorrogar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) si s'exclou de la seva aplicació a moltes empreses.

"Si considerem que massa gent se'n queda fora, haurem de dir que no. Ho decidirem aquesta tarda al Comitè Executiu", ha afirmat Garamendi durant la seva intervenció a l'Assemblea Anual d'Anged.

El dirigent empresarial ha assegurat que li agradaria arribar a un acord perquè CEOE és una organització "pactista", però ha reconegut obertament que el Govern "ho està fent força complicat".

"En qualsevol cas, acceptarem la decisió, legítima, del Govern i continuarem col·laborant amb ell", ha apuntat el líder empresarial, que ha assenyalat que aquest assumpte l'examinarà aquesta tarda el Comitè Executiu de la CEOE perquè no es pot excloure dels ERTO a empreses de determinats sectors.

En aquest sentit, ha indicat que encara que la CEOE defensa "profundament" al sector turístic, la seva organització vol "defensar a més gent", per exemple, al comerç, que representa al 13,5% del PIB i que podria quedar exclòs de l'acord dels ERTO.

En aquest punt, ha recordat que dels 3,4 milions de treballadors que van arribar a estar en ERTO en el pic alt de la pandèmia, el 24% pertanyia al sector del comerç. Així mateix, ha indicat que dels 750.000 treballadors que segueixen en ERTO, més de 130.000 (el 17%) se situen en aquest sector.

"Cal defensar de manera profundíssima al comerç, no sols a la gran distribució, també al petit comerç. En el cas d'aquest sector, cada milió de demanda són 27 llocs de treball i això cal no oblidar-ho", ha subratllat.

ATAC "GRAVÍSSIM" A la CORONA

Garamendi ha assegurat a més que el més important ara mateix és la confiança i l'estabilitat, perquè això proporciona tranquil·litat i afavoreix el diàleg en lloc de la confrontació. No obstant això, ha denunciat, la "trista" realitat de la política espanyola és que interessa més la confrontació que la unitat.

En aquest sentit, ha qualificat de "gravíssim" l'atac a la primera institució de l'Estat, la Corona, "simplement per motius polítics, que l'única cosa que fan és perdre i fer perdre la confiança".

"A la nostra seu sonen permanentment els telèfons i sonen sempre per això: per la falta de confiança, per avisos que no toquen de reformes laborals o per altres elements, com la necessitat d'unitat de mercat, de flexibilitat", ha assenyalat.

Garamendi ha reiterat que CEOE continuarà treballant amb independència, sentit d'Estat i lleialtat institucional.

Últimas noticias