La cautela torna a dominar el dòlar després de l'última reacció de la Xina a la guerra comercial

El Consell d'Estat de la Xina ha imposat aranzels addicionals de fins al 25% a 128 articles importats dels Estats Units

Per

Bolsamania | 02 abr, 2018

Els operadors del mercat de les divises no les tenen totes després que la guerra comercial que es forja entre els EUA i la Xina hagi tornat a fer sonar els seus tambors. Si el final de mes i de trimestre va deixar alces en el dòlar, especialment contra el ien, i el bitllet verd va rubricar la seva major pujada setmanal davant del seu rival nipona des de setembre de 2017, la cautela s'extrema en aquesta arrencada d'abril.

La pujada d'un 1,5% durant els últims set dies, que va conduir el dòlar fins als 107 iens, ha deixat pas a un nou retrocés fins als 106,250 iens, enmig d'una nova onada d'aversió al risc impulsada perquè la Xina ha mogut fitxa. Si l'auge anterior va ser propiciat per les notícies que el gegant asiàtic i la primera economia del món estaven negociant un pacte comercial en privat, noves informacions han tornat a disparar la precaució.

El Consell d'Estat de la segona potència mundial ha imposat aranzels addicionals de fins al 25% a 128 articles importats dels Estats Units, entre ells destaquen el porc i el vi. La mesura, que ha entrat en vigència aquest dilluns, es produeix en resposta a les mesures reguladores d'importació d'acer i alumini dels EUA.

No obstant això, els analistes assenyalen que la reacció en altres encreuament ha estat molt més limitada, en part perquè el moviment de Pequín ja havia estat anunciat. Així, l'euro avança tímidament fins als 1,2320 dòlars, després d'haver perdut momentàniament els 1,2300 dòlars dijous passat. Una combinació de dades macroeconòmiques més febles del que s'esperava, sent-ne el més recent l'IPC d'Alemanya, unit al fet que al si del Banc Central Europeu (BCE) pesen més els que apunten cap a una sortida gradual dels estímuls, que els que aposten a una estratègia d'escapament ràpid, mantenen la 'moneda única' sota pressió.

"L'euro roman marginat en aquest moment, a la mercè dels moviments que es produeixin en el dòlar", assenyala Stephen Innes, analista d’Oanda. No obstant això, l'expert assegura que en el llarg termini, el mercat segueix sent alcista en la divisa comunitària, ja que esperen que durant la reunió del banc central de juny es produeixi un nou canvi que acceleri les sortides de la política d'estímuls del regulador". A més, avisa Innes que els inversors es mantenen en guàrdia, ja que el canvi de biaix tant en les dades econòmiques dels EUA com en la política de la Casa Blanca pot donar-se en qualsevol moment i impactar en la moneda nord-americana.

L'ATENCIÓ, DE NOU A LA MACRO

De fet, els analistes d’FXTM plantegen que l'atenció dels inversors virarà cap a l'economia aquesta setmana. En aquest sentit, els PMI industrials i de serveis d'Europa, el Regne Unit i els Estats Units seran analitzats minuciosament pels inversors aquesta setmana. Al març, el sector privat de la zona de l'euro es va expandir al seu ritme més feble des de 2017, "cosa que planteja dubtes sobre si el sòlid acompliment econòmic a la zona de l'euro durant 2017 ha arribat a la seva fi", apunten aquests experts.

D'altra banda, els inversors hauran de prestar especial atenció a l'IPC preliminar de l'Eurozona del mes de març, que es publica aquest dimecres. Al febrer, la inflació harmonitzada va caure un 0,2% des de la lectura del mes anterior, fins a l’1,1%, situant-se més lluny de l'objectiu del BCE del 2%. "Una altra decepció en aquest front incrementarà les veus dels membres del banc central que adverteixen contra l'ajust de la política monetària, cosa que probablement afegeix més pressió sobre l'euro/dòlar després de caure més d’1,3% des dels màxims de la setmana passada", assenyalen aquests analistes.

Últimas noticias