Hisenda passa la pilota de l'impost de les hipoteques a les comunitats

L'Agència Tributària evita pronunciar-se sobre si es podrà reclamar amb hipoteques signades abans de 2014

Per

Bolsamania | 19 oct, 2018

L'Agència Tributària passa la pilota de les devolucions de l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats (AJD) a les comunitats autònomes. El director de l'organisme, Jesús Gascón, ha indicat que les peticions de devolució de l'impost de les hipoteques hauran de dirigir-se a les comunitats autònomes, que són les que recapten i gestionen aquest tribut.

Així ha respost el director de l'organisme durant el Congrés dels Inspectors d'Hisenda de l'Estat que se celebra a Alacant, després de ser preguntat per la sentència del Tribunal Suprem, que ha establert, canviant de criteri, que han de ser els bancs els que sufraguin l'esmentat impost i no els clients com fins ara.

Preguntat sobre si els contribuents podran reclamar a Hisenda els anys no prescrits de l'impost (anteriors al 2014), Gascón s'ha limitat a assenyalar que es tracta d'un tribut cedit i que han gestionat les comunitats autònomes.

Des del col·lectiu de tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) i des del Registre d'Economistes Assessors Fiscals (REAF) asseguren que els ciutadans podran reclamar a les hisendes autonòmiques la devolució de l'impost dels exercicis no prescrits mitjançant la presentació d'una sol·licitud de reintegrament d'ingressos indeguts, més interessos de demora.

Últimas noticias