Foment anuncia que la reforma de l'estiba s'aprovarà "aviat"

El ministre Iñigo de la Serna assegura que el nou reial decret per regular el sector veurà la llum d'aquí a poc

Per

Bolsamania | 10 mai, 2017

Actualitzat : 14:51

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat aquest dimecres durant la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats que el decret de reforma del sector de l'estiba es va a aprovar "aviat". Amb aquest decret, a més, l'Executiu pretén complir amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE).

De la Serna diu que la "responsabilitat" de complir la sentència europea i de fer-ho amb rapidesa és de tots els grups parlamentaris

"Anem a perseverar, aprovarem aviat un nou reial decret llei", ha recalcat en resposta a una pregunta del diputat d'ERC Jordi Salvador i Duch. Així mateix, De la Serna ha aprofitat per reiterar que la "responsabilitat" de complir la sentència europea i de fer-ho amb rapidesa és de tots els grups parlamentaris i no només del Govern, recull Efe.

Després d'això, el titular de Foment ha subratllat que el seu departament està fent "un gran esforç de diàleg" tant amb el sector com amb els grups parlamentaris i ha recordat que, al costat del reial decret llei, s'aprovarà el seu desenvolupament reglamentari a través de un reial decret que recollirà el pactat a la taula de diàleg social pels sindicats d'estibadors, la patronal Anesco i el Govern. Uns acords que es van plasmar en una proposta que va plantejar el mediador, el president del Consell Econòmic i Social (CES), Marcos Peña.

Per la seva banda, el diputat d'ERC ha dit que el Congrés "no ha rebut cap tipus d'informació" sobre en quin moment es troben els tràmits per la reforma de l'estiba i ha expressat la seva por que Foment elabori un reglament "per saltar-se aquest Parlament". En concret, Salvador i Duch ha advertit De la Serna de les conseqüències que tindria la "precarització" del sector de l'estiba: "O opta pel camí del diàleg i el respecte als drets dels treballadors o estarà jugant amb foc", ha conclòs.

NO TÉ EL SUPORT ASSEGURAT

Precisament fa uns dies el ministre reconeixia que encara no tenia lligat el suport del Congrés per garantir l'aprovació de la reforma del sector de l'estiba. "Encara no està lligat", va dir De la Serna que, tot i això, va assegurar que segueix treballant "en l'àmbit polític per formar una majoria suficient".

Ho va reconèixer aquest dilluns en un fòrum immobiliari organitzat per 'El Confidencial' i Colonial, durant el qual ha assegurat que treballa en paral·lel en dos àmbits: d'una banda, el Ministeri està redactant el Reial Decret que penjarà i desenvoluparà normativament el Decret Llei de reforma del sector, un text normatiu que recollirà la proposta de mediació amb els acords assolits en el pla laboral sobre la reconversió del sector i que, entre altres punts, inclou el compromís del Govern d'aportar ajudes de 120 milions d'euros.

I en paral·lel, De la Serna treballa "en l'àmbit polític per formar una majoria suficient" al Congrés que garanteixi la preceptiva convalidació del Decret Llei al Congrés, ja que la Cambra baixa ja va tombar a mitjans del mes de març el primer text legal plantejat pel Govern.

Últimas noticias