Evergrande ingressarà 5.000 milions de dòlars amb la venda del 51% de la seva unitat immobiliària

L'empresa ha estat suspesa de cotització a Hong Kong a l'espera de la transacció amb Hopson Development

Per

Bolsamania | 04 oct, 2021

Actualitzat : 10:14

El promotor immobiliari China Evergrande vendrà la meitat de la seva unitat de gestió immobiliària a Hopson Development per més de 5.000 milions de dòlars, segons han informat aquest dilluns mitjans de comunicació xinesos, després que tant Evergrande com Hopson sol·licitessin la suspensió de la cotització abans d'una important transacció.

La passada matinada, la companyia xinesa ha sol·licitat aquesta suspensió de la negociació a la borsa de Hong Kong, a l'espera d'un anunci sobre una important transacció i Evergrande Property Services Group ha declarat que l'anunci constitueix "una possible oferta general d'accions de l'empresa".

Informacions del mitjà estatal xinès Global Times apunten que Hopson Development és el comprador d'una participació del 51% en la unitat immobiliària per més de 40.000 milions de dòlars de Hong Kong (5.100 milions de dòlars), citant altres informes de mitjans no especificats. Hopson, al seu torn, ha anunciat una suspensió de les seves accions, a l'espera d'un anunci relacionat amb una important adquisició d'una empresa cotitzada a Hong Kong i una possible oferta obligatòria.

El possible acord ha semblat revifar les preocupacions més àmplies sobre el risc de contagi o d'un cop al sector immobiliari xinès i l'economia en general, si Evergrande s'enfonsa o es liquida a preus mínims.

Amb un passiu equivalent al 2% del producte interior brut de la Xina, Evergrande ha desencadenat la preocupació que els seus problemes puguin estendre pel sistema financer i repercutir en tot el món.

Les preocupacions inicials s'han reduït una mica després que el banc central de la Xina es comprometés a protegir els interessos dels compradors d'habitatges, però les ramificacions per a l'economia xinesa mantenen els inversors en suspens.

PAGARÉ DE 260 MILIONS

Evergrande té un pagaré offshore de 260 milions de dòlars que venç avui i que només té un període de "gràcia" de cinc dies, i "si no es produeix cap senyal de pagament, el soroll negatiu al voltant de l'empresa i al mercat immobiliari xinès tornarà a augmentar", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "El govern xinès segueix mantenint-se al marge sobre el destí d'Evergrande, encara que un desmantellament lent i constant de l'empresa sembla ser el camí preferit ara mateix", explica.

"La tensió relacionada amb l'impagament d'Evergrande pot tornar a la palestra, ja que una nota en dòlars per valor de 260 milions de dòlars emesa per Jumbo Fortune Enterprises, garantida per Evergrande, venç efectivament avui", ha escrit Mizuho Bank en una nota de dilluns. "No complir amb aquesta obligació constituiria un impagament".

Al mes passat, el grup amb problemes de liquiditat va dir que havia negociat un acord amb alguns tenidors de bons nacionals i que havia realitzat un reemborsament d'alguns productes de gestió de la riquesa, en gran part en mans d'inversors minoristes xinesos.

Els tenidors dels 20.000 milions de dòlars de deute estrangera de l'empresa semblen estar més endarrerits en la cua i els tenidors de bons han dit que els pagaments d'interessos que s'havien de fer durant les últimes setmanes no han arribat.

Evergrande s'enfronta a terminis de pagament de cupons de bons en dòlars per un total de 162.380.000 de dòlars al mes que ve.

Últimas noticias