Espanya rep els primers 9.000 milions d'euros del pla de recuperació

Rebrà entre 2021 i 2023 el 80% de les transferències previstes pel calendari de desemborsaments semestrals

Per

Europa Press | 17 ago, 2021

Actualitzat : 13:42

La Comissió Europea ha transferit aquest dimarts a Espanya els primers 9.000 milions d'euros del pla de recuperació que arriben en forma de bestreta dels gairebé 70.000 milions que el Govern ha sol·licitat en forma de transferència no reemborsables.

"El desemborsament dels fons NextGeneration EU posa avui en marxa el Pla de Recuperació i Resiliència d'Espanya. Aquest pla serà un impuls crucial per fer que el Pacte Verd sigui una realitat, digitalitzar l'economia i fer que Espanya sigui més resilient que mai", ha anunciat la cap de l'Executiu comunitari, Ursula von der Leyen, a la xarxa social Twitter.

La bestreta equival al 13% dels subsidis que ha sol·licitat el govern de Pedro Sánchez. Tot i que Espanya té assignats uns 140.000 milions entre transferències i crèdits, Espanya per ara únicament ha sol·licitat la part no reemborsable.

Als pressupostos generals de l'Estat de 2021 es van incloure partides per a la posada en marxa del Pla, cosa que ha permès que s'hagin pogut executar part dels recursos abans de rebre els primers desemborsaments.

La Comissió Europea té previst realitzar un nou desemborsament aquest mateix any que ascendirà fins als 10.000 milions d'euros pels objectius assolits fins a l'aprovació del Pla. El calendari de desemborsaments semestrals de la Comissió permetrà que Espanya rebi entre 2021 i 2023 el 80% de les transferències previstes.

PEDRO SÁNCHEZ: "SEGUIM AVANÇANT"

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha celebrat aquest dimarts al seu compte de Twitter l'arribada a Espanya dels primers 9.000 milions d'euros procedents dels fons europeus per finançar el Pla de Recuperació.

"Seguim avançant cap a un país més verd, digital, feminista i cohesionat, posant en marxa les grans transformacions que la nostra economia necessita", ha destacat el president.

Últimas noticias