Enfonsament de les condicions econòmiques i el sentiment alemany al juliol, segons el Zew

L'índex ha passat del -27,6 anterior al -48,8

Per

Bolsamania | 12 jul, 2022

Enfonsament de les condicions econòmiques i el sentiment alemany al juliol. L'índex Zew ha passat del -27,6 anterior al -48,8, davant de les previsions de -34,5. Mentrestant, l'enquesta de sentiment sobre l'economia alemanya va registrar un -53,8, en comparació amb l'anterior -38,3 i amb expectatives a -28.

Les expectatives econòmiques a mitjà termini dels analistes financers i els inversors institucionals també es van deteriorar considerablement al juliol. De fet, les expectatives sobre les condicions actuals van empitjorar, situant-se en -45,8 des de -27,6, enfront de les expectatives de -34,5.

Els experts van valorar l'actual situació econòmica com a significativament pitjor que la del mes anterior i va rebaixar encara més el seu pronòstic ja desfavorable per als sis mesos vinents. És més, l'avaluació de la situació i les expectatives fins i tot estan lleugerament per sota dels valors que es van registrar el març del 2020, al començament de la crisi de la Covid-19.

"Les principals preocupacions actuals sobre el subministrament d'energia a Alemanya, la pujada de tipus d'interès anunciada pel Banc Central Europeu (BCE) i altres restriccions relacionades amb el coronavirus a la Xina estan provocant un deteriorament significatiu de les perspectives econòmiques", ha explicat el president de ZEW, Achim Wambach.

"Les expectatives per als sectors econòmics intensius en energia i orientats a l'exportació cauen de manera particularment pronunciada, però també s'espera que el consum privat sigui significativament més feble", ha afegit.

Per part seva, l'índex de confiança de la zona euro es va situar en -53,8 punts, empitjorant en comparació amb els -28 de juny, segons les xifres de l'institut d'investigació alemany.

Últimas noticias