Encreuament de declaracions i especulacions sobre els propers plans de tipus del BCE

Aquest dijous parla Christine Lagarde des del Fòrum Econòmic de Davos

Per

Bolsamania | 19 gen, 2023

Les últimes hores s'estan coneixent notícies contraposades sobre els plans de pujades de tipus del Banc Central Europeu (BCE) de cara a les properes reunions. Bloomberg publicava aquest dimecres que l'organisme podria decantar-se per una alça menor de l'esperada i anticipada per Christine Lagarde a la propera trobada de març.

Així, mentre que l'augment de tipus al febrer seria de 50 punts bàsics, per al març es reduiria a 25 punts bàsics, informava Bloomberg citant funcionaris que havien demanat no ser identificats.

Aquesta informació contrastava amb les declaracions de Philip Lane, membre del Comitè Executiu del BCE, que en una entrevista a Financial Times publicada aquest dimarts, defensava que caldrà apujar més els tipus. Això està en línia amb allò que ha declarat aquest dijous, des del Fòrum Econòmic de Davos, Klaas Knot, governador el banc central holandès i també membre del Consell de Govern del BCE.

"(El BCE) no s'aturarà amb una sola pujada de 50 punts bàsics, això és segur", ha afirmat Knot en declaracions a CNBC.

Les darreres dades han mostrat un alentiment de la inflació general fins al 9,2%, tot i que continua sent molt per sobre de l'objectiu del 2% del BCE.

Alguns experts creuen que el BCE no serà tan agressiu en el ritme de pujades de tipus com va anticipar la presidenta al desembre. GVC Gaesco reconeix que el BCE està tenint un discurs "bastant demolidor" respecte a les pujades de tipus, "encara que no creiem que sigui una pujada tan elevada com la que es podria deduir de les seves paraules". Aquests analistes creuen que el banc central començarà a abaixar tipus a partir de principis del 2024.

Avui parla Christine Lagarde des del Fòrum Econòmic Mundial de Davos. Caldrà veure si dona alguna pista sobre els plans futurs del banc central.

Últimas noticias