El rendiment del bo a 10 anys dels EUA, per sota del 0,5% per primera vegada a la història

El rendiment dels bons del Tresor a 30 anys també va assolir un mínim històric de 0,974%

Per

Bolsamania | 09 mar, 2020

El rendiment dels bons del Tresor nord-americans a 10 anys va caure per sota del 0,5% per primera vegada a la història. La por al coronavirus i la guerra de preus del petroli fan que els inversors es dirigeixin en massa als bons governamentals més segurs.

El rendiment dels bons a 10 anys va tocar breument un mínim històric de 0,487% durant la nit del diumenge.

La taxa de referència ha caigut 40 punts bàsics només al març. El rendiment dels bons del Tresor a 30 anys també va assolir un mínim històric de 0,974%, superant el llindar de l'1% per primera vegada a la història.

La ràpida propagació del coronavirus manté els inversors en suspens, ja que el brot té el potencial d'interrompre les cadenes de subministrament globals i així inclinar l'economia cap a una recessió. Fins al diumenge, els casos d'infecció al món han augmentat a més de 109.000, amb almenys 3.801 morts.

A la tensió de l'epidèmia s'hi suma la impactant i inesperada guerra pel preu del petroli després que les converses de l'OPEP+ fracassessin la setmana passada. El dissabte, l'Aràbia Saudita va reduir dràsticament els preus oficials de venda del petroli per a abril, en un sobtat gir de 180 graus respecte als intents anteriors de donar suport al mercat del petroli en resposta al coronavirus, reaccionant a la negativa de Rússia a donar suport a les retallades de producció.

"Hi ha hagut un moviment extrem de 'risc' als mercats financers a causa del temor que envolta el Covid-19 i a la més recent decisió sobre el petroli saudita", va dir Tony Dwyer, estrateg de mercat de Canaccord Genuity. Dwyer espera que els rendiments es recuperin de forma pronunciada, com ho van fer durant la crisi financera.

Últimas noticias