El 'ral·li' de la lira turca després de la victòria d'Erdogan al referèndum mantindrà el seu 'momentum'

Analistes de London Capital Group i Commerzbank alerten que l'impuls alcista de la divisa turca no se sostindrà a llarg termini

Per

Bolsamania | 17 abr, 2017

La lira turca ha reaccionat a la victòria del president turc Recep Tayyip Erdogan al referèndum sobre la reforma de la Constitució del país amb un impuls alcista que ha portat la moneda a apreciar-se un 2,5% contra el dòlar i l'euro. Encara que la divisa cedeix una mica de terreny en l'obertura de la borsa d'Istanbul, analistes aposten perquè el ‘momentum’ es manté encara al temps.

El dòlar/lira turca ha caigut fins a les 3,6300 lires, des dels preus del divendres, a les 3,7200 lires i l'euro/lira turca ha tocat preus al voltant de les 3,8540 lires. En aquestes hores, la moneda de Turquia cedeix un 0,6% davant l'euro i un 0,3% contra el dòlar. No obstant això, Ipek Ozkardeskaya, analista de London Capital Group avisa que la tendència alcista de curt termini pot tornar a impulsar la lira turca “fins a preus propers a les 3,5500 unitats per cada dòlar”.

La tendència alcista de curt termini pot tornar a impulsar la lira turca "fins a preus propers a les 3,5500 unitats per cada dòlar”

No obstant això, segons aquest expert, “la visió a mitjà-llarg termini es manté clarament baixista per a la divisa”. Commerzbank coincideix amb aquesta visió i el banc d'inversió alemany alerta que el ral·li no persistirà a causa dels “enormes reptes polítics als quals s'enfronta el país”. Aquests experts pronostiquen que “la lira es depreciarà fins a les 3,7500 unitats per cada dòlar” durant els propers mesos.

De fet, l'estret marge de victòria per a Erdogan ha abocat el país a una renovada tensió política i desassossec entre la societat. El sistema presidencialista proposat per Erdogan s'ha imposat aquest diumenge al referèndum per un 51,35% dels vots, enfront de la derrota del 'No', que ha obtingut un 48,65 dels suports, segons resultats oficials corresponents al 99,34% de l'escrutini. L'oposició turca ja ha anunciat que demanarà un recompte de fins al 60% dels vots.

Per si això fos poc, l'expert de London Capital Group avisa que la victòria d'Erdogan també pressionarà el banc central turc, "que s'inclinarà amb tota probabilitat cap a l'execució de polítiques poc ortodoxes, ja que el president és un ferm defensor dels tipus d'interès baixos".

Últimas noticias