El preu de l'habitatge lliure modera el seu creixement fins al 6,2%

És ja el setzè trimestre consecutiu durant el qual els preus de l'habitatge presenten taxes interanuals positives

Per

Bolsamania | 07 jun, 2018

El preu mitjà de l'habitatge lliure ha moderat el seu creixement durant el primer trimestre del 2018. L'índex va pujar un 6,2% interanual durant els tres primers mesos de l'any, segons l'Índex Preus d'Habitatge (IPV) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicat aquest dijous.

És ja el setzè trimestre consecutiu durant el qual els preus de l'habitatge presenten taxes interanuals positives a Espanya.

És ja el setzè trimestre consecutiu durant el qual els preus de l'habitatge presenten taxes interanuals positives

Per tipus d'habitatge, el preu mitjà dels de segona mà va augmentar un 6,3% interanual durant el primer trimestre, gairebé un punt menys que durant el trimestre anterior.

En el cas dels habitatges nous, el seu preu va avançar una mitjana del 5,7% durant el mateix període, taxa 1,7 punts inferior a la de l'últim trimestre de 2017.

En taxa intertrimestral, el preu mitjà de l'habitatge va repuntar un 1,4% entre gener i març, cinc dècimes més que durant el trimestre anterior, però nou dècimes menys que durant el primer trimestre del 2017. El preu de l'habitatge nou es va incrementar un 2,1% durant el primer trimestre en relació amb el trimestre anterior, tornant així a taxes positives després d'haver retrocedit un 0,6% durant l'últim trimestre de 2017.

Per la seva banda, el preu de l'habitatge de segona mà va augmentar entre gener i març un 1,3%, dues dècimes més que durant el trimestre anterior però vuit menys del que va pujar al primer trimestre del 2017.

TOTES LES COMUNITATS EN TAXES POSITIVES ANUALS

Durant el primer trimestre del 2018, totes les comunitats autònomes més les ciutats de Ceuta i Melilla van registrar taxes mitjanes positives en el preu de l'habitatge en taxa interanual.

Els augments més pronunciats de preus van correspondre a Madrid (+10,2%), Catalunya (+8,6%) i Illes Balears (+8,2%). On menys van augmentar els preus va ser Extremadura (+0,3%), Castella-La Manxa (+0,7%) i Navarra (+2,1%).

En termes intertrimestrals, 15 comunitats van incrementar el preu de l'habitatge, en contrast amb el descens del 0,1% registrat per les Balears i l'estabilitat de preus mostrada per Astúries.

Els majors repunts trimestrals es van registrar a Comunitat de Madrid (+2,8%), Ceuta (+2,6%), Aragó (+2%), Cantàbria (+1,9%) i Melilla (+1,7% ). Per contra, els menors increments es van registrar a Andalusia (+0,5%), Comunitat Valenciana (+0,7%), Canàries (+0,8%) i Navarra (+0,9%).

L'IPV que publica Estadística és compatible amb les exigències d'Eurostat i complementa el que publica trimestralment el Ministeri de Foment. Entre els seus objectius es troba el de servir d'element de comparació entre els estats membres pel que fa als preus de l'habitatge.

Últimas noticias