El preu de l'habitatge lliure es frena i puja un 3,5% al primer trimestre

Es modera 2 punts i registra la taxa més baixa des del segon trimestre del 2021

Per

Bolsamania | 07 jun, 2023

El preu de l'habitatge lliure es frena. El primer trimestre de l'any puja un 3,5%, fet que suposa 2 punts per sota enfront del trimestre anterior, segons l'Índex de Preus d'Habitatge (IPH) publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, registra la taxa més baixa des del segon trimestre del 2021. Això no obstant, acumula 36 trimestres a l'alça.

Per tipus, els preus de l'habitatge nou pugen un 6%, dues dècimes menys, registrant la taxa més baixa des del tercer trimestre del 2021, mentre que els de l'habitatge de segona mà pugen un 3%, més de dos punts per sota del trimestre anterior. Tot i això, presenten taxes positives des del segon trimestre del 2014.

Per CA, totes presenten taxes anuals positives dels preus el primer trimestre. Les pujades més grans respecte a l'any anterior es produeixen a Comunitat Foral de Navarra, Cantàbria i Canàries, amb increments del 5,8%, 5,6% i 5,5%, respectivament. Per part seva, Extremadura (1,1%), Castella-La Manxa (1,6%) i Regió de Múrcia (1,7%) registren les menors pujades anuals.

Últimas noticias