El PIB del Regne Unit va pujar un 0,3% a l'últim trimestre, segons les primeres estimacions

El consens de mercat esperava una pujada del 0,4%

Per

Bolsamania | 09 ago, 2016

Actualitzat : 16:51

L'estimació del PIB dels últims tres mesos al Regne Unit, realitzada per l'Institut Nacional de Recerca Econòmica i Social (NIESR, per les seves sigles en anglès), ha mostrat un creixement al maig, juny i juliol del 0,3%, lleugerament per sota del 0,4% esperat pel consens d'analistes.

Aquesta dada és important perquè suposa la primera referència real de creixement del Regne Unit després del referèndum en el qual el país va decidir sortir de la Unió Europea i després de les mesures anunciades la setmana passada pel Banc d'Anglaterra per contrarestar el seu efecte negatiu sobre l'economia.

El NIESR ha fet públic el document aquesta tarda (pot visualitzar-lo en aquest enllaç). "La nostra estimació mensual del PIB suggereix que va augmentar un 0,3% en els tres mesos que van acabar al juliol de 2016, després d'un creixement del 0,6% en els tres mesos que van acabar al juny de 2016", afirma l'Institut.

James Warren, investigador del NIESR, comenta que l'economia britànica ha registrat una "marcada desacceleració" al juliol

"Les dades mensuals suggereixen que el PIB va baixar un 0,2% al juliol. Aquesta estimació és consistent amb la nostra última previsió trimestral, que preveu una contracció del 0,2% en el tercer trimestre de l'any. Estimem que hi ha possibilitats d'una recessió tècnica entre el tercer trimestre de 2016 i el quart trimestre de 2017", afegeix el NIESR.

James Warren, investigador del NIESR, comenta que l'economia britànica ha enregistrat una "marcada desacceleració" respecte a l'anterior informe. "Les dades mensuals suggereixen que el tercer trimestre ha començat de forma feble. La nostra estimació suggereix que hi ha possibilitat d'una recessió tècnica fins a final de 2017", conclou Warren. L'estimació del NIESR és un creixement del PIB a Regne Unit de l'1,7% en 2016 i de l'1% en 2017.

EL BANC D'ANGLATERRA ANTICIPA MÉS ESTÍMULS

És possible que puguin reduir-se encara més els tipus d'interès si l'economia segueix deteriorant-se al Regne Unit

Per la seva banda, el membre extern del Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra (BoE), Ian McCafferty, ha destacat aquest dimarts (abans de la publicació de la dada) que és possible que puguin reduir-se encara més els tipus d'interès si l'economia segueix deteriorant-se en el Regne Unit, per la qual cosa podrien quedar propers a zero.

Al mercat de divises, segons mostra el gràfic de la lliura/dòlar, la divisa britànica ha dibuixat una gran formació d'implicacions a la baixa en 'cap i espatlles', l'objectiu mínim de les quals de caiguda apunta cap als mínims històrics que va aconseguir a principis de 1985 contra el dòlar als 1,0538. "És cert que estem parlant d'una devaluació addicional de gairebé el 20% però com se sol dir als mercats 'pensa en l'impensable i encertaràs', afirma José María Rodríguez.

Últimas noticias