El petroli s’enfonsa després de l’augment brutal dels inventaris de cru als EUA

Les reserves de petroli de les empreses nord-americanes s’han incrementat amb força

Per

Bolsamania | 23 mar, 2016

Actualitzat : 17:36

Jornada de correcció per als preus del petroli, que cauen amb força després de la publicació de les xifres d’inventaris setmanals de cru als Estats Units.

En concret, cap a les 16.55 hores, el barril de Brent, de referència a Europa, cau un 2,5%, fins a 40,77 dòlars. Per la seva banda, el West Texas baixa un 3,2%, fins a 40,17 dòlars.

Les caigudes s'han produït després que l'Administració d'Informació d'Energia (EIA, per les sigles en anglès), dependent del Departament d'Energia dels Estats Units, hagi publicat les dades setmanals d'inventaris. Segons aquestes, les reserves de cru de les empreses es van incrementar 9,36 milions de barrils, en comparació de l'augment esperat pels analistes de 2,5 milions.

Per la seva banda, els inventaris de destil·lats reflecteixen un creixement de 917.000 barrils, en comparació de la caiguda projectada de 650.000 barrils. Per contra, la dada de reserves de gasolina posen de manifest un retrocés de 4,6 milions, mentre que el mercat esperava un descens menor, de 2,2 milions.

Cal tenir en compte que l’augment dels inventaris suposa una pressió a la baixa sobre els preus, en la mesura que s'interpreta que l’augment de les existències de cru per part de les empreses redueix la demanda a curt termini.

Últimas noticias