El Govern autoritza un préstec de 7.500 milions per pagar l'extra de les pensions

Alliberarà aquesta quantitat del préstec del Tresor de 10.192 milions previst ja en els Pressupostos de 2017

Per

Bolsamania | 15 jun, 2018

La portaveu del Govern i ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha anunciat que el Consell de Ministres ha autoritzat alliberar 7.500 milions d'euros del préstec concedit pel Tresor Públic a la Tresoreria General de la Seguretat Social, recollit als Pressupostos de 2017, per pagar l’'extra' de les pensions al juliol. El préstec inicial ascendia, segons ha recordat, als 10.192 milions d'euros.

El préstec complementarà els ingressos propis del sistema, procedents de les cotitzacions socials

Segons ha dit la portaveu, han adoptat aquesta mesura perquè era una "urgència" que tenia sobre la taula el Ministeri de Treball, que dirigeix ​​Magdalena Valerio. El Consell de Ministres ha decidit alliberar aquests 7.500 milions per poder fer front al pagament de les gairebé 9,6 milions de pensions, que ingressaran la nòmina ordinària i la paga extraordinària d'estiu.

"La Tresoreria General de la Seguretat Social ha necessitat un préstec de 7.500 milions que ha alliberat el Tresor Públic per procedir a les dues pagues conjuntament", ha destacat Celaá durant la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut el gabinet de Pedro Sánchez a la Moncloa.

El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social ha confirmat posteriorment en una nota de premsa que la Seguretat Social "ha d'afrontar el juliol el desemborsament de la paga ordinària i extraordinària de la nòmina" de les pensions, al qual se suma "la liquidació per IRPF de les pensions subjectes a aquest impost". "Aquest any les obligacions arriben als 17.727 milions d'euros", per la qual cosa del crèdit aprovat de 10.192 milions es lliuraran 7.500 milions d'euros que "complementen els ingressos propis del sistema, procedents de les cotitzacions socials".

També ha assenyalat que s'ha autoritzat el préstec "per tal de fer front a aquest desemborsament extraordinari" i assegurar així "el pagament puntual de les pensions". "Aquest crèdit està consignat en la disposició addicional novena de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de Pressupostos Generals de l'Estat pel 2017, que actualment es troben prorrogats", ha conclòs.

Últimas noticias