El FMI millora la previsió de creixement d'Espanya fins al 3,1% per al 2016

Eleva la projecció per al PIB espanyol en cinc décimes

Per

Bolsamania | 04 oct, 2016

Actualitzat : 15:44

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha revisat cinc dècimes a l'alça la seva previsió de creixement per a l'economia espanyola en 2016, en passar des del 2,6% fins al 3,1%. Així mateix, confirma la seva estimació que es ralenteix l'expansió del PIB el proper any, encara que millora la seva estimació en una dècmima fins al 2,2%.

Així ho mostra l'informe 'Perspectives Econòmiques Mundials' en la seva edició de tardor, que reflecteix que Espanya és el país que més creixerà entre les grans economies desenvolupades, tant el 2016 com el 2017, malgrat l'absència de Govern. No obstant això, l'estimació de creixement per al 2017 està en línia amb el projectat per als EUA, segons recull Europa Press.

L'FMI se situa així en el rang alt entre les previsions sobre el creixement de l'economia espanyola, que segueixen en general sent altes malgrat la paràlisi política. De fet, l'estimació de l'organisme dirigit per Christine Lagarde supera en dues dècimes a del Govern en funcions de Mariano Rajoy, que se situa en el 2,9%. Per la seva banda, es queda una dècima per sota de la projecció del Banc d'Espanya (BdE).

Per l'any vinent, la projecció de l'FMI sí està per sota de la del Govern. Els economistes de l'organisme internacional esperen que el PIB augmenti un 2,2%, mentre que tant l'Executiu com el Banc d'Espanya projecten un 2,3%. En qualsevol cas, totes les projeccions apunten a un fort alentiment del creixement el 2017.

Últimas noticias