El dòlar planta cara al nou míssil de Corea del Nord i l'euro tracta de recuperar-se

La moneda europea consolida els recents guanys al voltant dels 1,19 dòlars

Per

Bolsamania | 15 set, 2017

Actualitzat : 12:26

El llançament d'un nou míssil de Corea del Nord que ha sobrevolat el Japó i ha impactat a l'est de Hokkaido ha provocat que el dòlar es embarqui en una muntanya russa contra el ien. El 'bitllet verd' ha protagonitzat un 'ral·li d'alleujament' durant les últimes jornades que l'havia portat a màxims de quatre setmanes contra la moneda nipona, a més, durant la jornada de dijous va rebre impuls de les bones dades macroeconòmiques. Però les notícies que Pyongyang ha incorregut en una nova provocació han tornat a dinamitar el seu avanç, tot i que els alcistes de la moneda han superat la crisi.

Després de canviar-se de mans per sobre dels 111,00 iens, el dòlar s'ha depreciat un 1,2% fins a un mínim de quatre dies als 109,600 iens, immediatament després que s'hagi conegut l'última acció del règim de Pyongyang. Però hores després, avança més d'un 0,8%, per sobre dels 110,500 iens.

La reacció del mercat al nou desafiament nord-coreà ha estat més limitada que durant la crisi d'agost. Si bé, els analistes esperen que certa aversió al risc llasti les inversions a curt termini que ofereix ímpetu als valors refugi, la immediata recuperació del dòlar fa pensar que no tindrà continuïtat.

D'altra banda, tal com recorda Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, el 'bitllet verd' havia agafat velocitat després de diverses jornades d'alces consecutives contra el ien i l'euro, després que la inflació hagi repuntat als EUA un 0,4% a l'agost fins a l’1,9% interanual. No obstant això, l'experta adverteix que aquest avenç no afectarà el biaix de la Reserva Federal dels EUA (Fed) sobre l'enduriment de la política monetària de cara a la reunió de la setmana que ve. "Mentre estan disposats a reduir el balanç de 4,5 bilions de dòlars, encara no s'han decidit sobre si emprendre una tercera alça de tipus abans de finals d'any", comenta Lien.

I L'EURO?

D'altra banda, l'euro segueix consolidant els seus recents guanys al voltant dels 1,19 dòlars. Tot i que l’analista aposta per una recuperació, no descarta un retrocés cap a la zona dels 1,1700 dòlars, però per això hauria de perdre el suport als 1,1820 dòlars. La moneda europea també es troba pressionada contra la lliura i ha caigut fins als seu pitjor canvi en gairebé dos mesos respecte a la divisa britànica a les 0,8866 lliures. Acumula una caiguda del 2,5% respecte a aquesta moneda aquesta setmana.

De tornada a l'euro/dòlar, l'anàlisi tècnica apunta que "podríem assistir a una correcció de més profunditat a la qual estem assistint durant les últimes setmanes amb objectiu en la zona de suport dels 1,1500 dòlars aproximadament ", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Segons aquest expert, l'encreuament està deixant clar que de moment "hi ha una zona de control molt seriosa, resistència, als 1,2070-1,2090 dòlars que coincideix amb els mínims de 2012, en el seu moment suport".

Últimas noticias