El creixement de la Xina supera les expectatives: el seu PIB augmenta un 6,9% durant el primer trimestre

Els analistes estimaven un creixement del 6,8%

Per

Bolsamania | 17 abr, 2017

L'economia de la Xina va créixer un 6,9 % entre gener i març de 2017, una desena més que durant l'última cambra de 2016, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONE). Durant el primer trimestre, el Producte Interior Brut xinès va ascendir a 18,06 bilions de iuanes (2,62 bilions de dòlars, 2,47 bilions d'euros). Aquesta dada ha superat les estimacions dels analistes que esperaven que fos del 6,8%.

"Els principals indicadors es van comportar millor de l'esperat i amb això l'economia nacional va mantenir el desenvolupament estable i robust de la segona meitat de l’any passat ", va destacar aquest dilluns a la roda de premsa el portaveu de l’ONE, Mao Shengyong, com recull EFE. El ritme de creixement del primer trimestre va ser el més accelerat des del tercer trimestre del 2015 i les dades de març van mostrar que la inversió, les vendes minoristes, la producció fabril i les exportacions van augmentar més ràpid del previst.

Però les previsions del Govern xinès són menys optimistes per la resta de l'any. Les seves previsions indiquen que el creixement del país se situarà al voltant del 6,5% per tot el 2017, lleugerament inferior a l'objectiu de l'any passat d'un 6,7%, que va anar el seu menor ritme de creixement dels últims 26 anys.

AUGMENT DE LA INVERSIÓ IMMOBILIÀRIA I LA PRODUCCIÓ INDUSTRIAL

La producció industrial xinesa al gener-març va créixer un 6,8%, un punt percentual més que durant el mateix període de 2016, encara que en aquest sector les empreses estatals, en procés de reconversió, van augmentar més lentament, segons apunta EFE. En aquest mateix sentit, les dades recollides per l’ONE apunten que la inversió va augmentar un 9,2% interanual (1,1 punts percentuals més que la xifra per tot l'exercici passat), mentre que les vendes al detall, el principal indicador del consum, van pujar un 10% pel que fa al mateix temps de 2016.

En aquesta dada, també s'ha produït un descens del consum del 0,4% pel que fa al creixement registrat durant tot l'any passat. D'altra banda, com informa Reuters, la producció industrial va augmentar un 7,6% al març i la producció d'acer durant aquest mes va ser la més alta des que hi ha registres.

Últimas noticias