El Brexit deixarà els britànics a Espanya sense poder votar a les eleccions, entre altres conseqüències

La mesura entrarà en vigor en dos anys, quan s'espera que el Regne Unit surti completament de la Unió Europea

Per

Bolsamania | 24 jun, 2016

Actualitzat : 14:03

El Brexit tindrà efectes col·laterals sobre les eleccions municipals a Espanya. Els ciutadans britànics com a ciutadans europeus tenien dret a votar a les eleccions locals però el Brexit acabaria amb això quan dins de dos anys es produeixi la desconnexió del Regne Units amb la UE. Les últimes dades parlen de més de 600.000 britànics que viuen a Espanya.

La Comunitat Valenciana i Andalusia són les comunitats més “angleses” d'Espanya seguides, a bastant distància, per Canàries, Catalunya i Múrcia. Els ciutadans britànics tindrà gairebé dos anys, la qual cosa s'espera que tardi el Regne Unit a dur a terme la sortida completa de la Unió Europea, per regularitzar la seva situació al nostre país atès que, a priori, la primera conseqüència del Brexit serà la sortida de l'espai Schengen, que permet als ciutadans de la Unió Europea moure's lliurement dins de les fronteres dels països de la Unió.


Encara que no existeixen unes dades actualitzades fiables, es calculen entre 600.000 i 700.000 britànics que resideixen al nostre país. Això no només afecta les economies locals de les ciutats i pobles que concentren importants comunitats britàniques sinó que les eleccions també es veuran afectades. El canvi en el cens, amb la pèrdua de molts britànics que ja no podran votar, suposarà que molts alcaldes perdin alguns dels seus nínxols de vots més importants.


REQUISITS PER VOTAR SENT COMUNITARI


"Perquè els ciutadans de la Unió Europea residents a Espanya puguin figurar a les llistes electorals, requisit imprescindible per poder votar, han d'estar inscrits en el cens electoral i, per a això, es requereix estar inscrit al padró municipal, ser major d'edat el dia de la votació i haver declarat la intenció de votar a les eleccions municipals. La manifestació de voluntat d'exercir el dret de sufragi a Espanya té caràcter permanent mentre el ciutadà d'un país de la Unió Europea continuï residint a Espanya, tret de declaració en un altre sentit", segons explica el Ministeri de l'Interior a la seva pàgina web.

Últimas noticias