El bitcoin tracta de treure’s del sobre el pitjor primer trimestre de la seva història, però se li resisteixen els 7.500 dòlars

La de Satoshi Nakamoto ha caigut un 50% durant els tres primers mesos de l'any

Per

Bolsamania | 04 abr, 2018

Segona jornada en verd per al mercat de les monedes virtuals en aquest mes d'abril. El bitcoin presenta moderades alces i posa terra pel mig amb el seu recent mínim als 6.500 dòlars, però els 7.500 dòlars se li entravessen a la de Satoshi Nakamoto que encara pateix la ressaca del que ha estat el seu pitjor primer trimestre des de la seva creació.

La més negociada de les monedes de xifrat s'ha deixat un 50% durant els tres primers mesos de 2018, un daltabaix només superat per l'exercici durant el tercer trimestre de 2011. En aquell moment va perdre un 68% del seu valor, des dels 16,1 dòlars, fins als 5,14 dòlars.

A més, en termes històrics, la caiguda entre gener i març confirma el que ja es pot considerar un patró en la fluctuació de la reina de les monedes virtuals: des de 2013, pràcticament mai ha tancat un primer trimestre en positiu. L'excepció n’és 2017, quan va rubricar el període amb un avanç de l’11,52%.

Els experts apunten també que durant les últimes 10 setmanes el comportament del bitcoin ha canviat i s'ha deixat notar una correlació entre les borses mundials i la moneda virtual. El que allunya la moneda virtual del paper d'actiu refugi que va exercir durant diverses crisis geopolítiques el 2017 i el situa clarament entre els actius considerats de risc, de manera que es dilueix la teoria que podria arribar a substituir l'or en el seu paper de 'safe-haven'.

Amb això en ment, és poc probable que el mercat de les monedes digitals torni a les seves pujades estratosfèriques, llevat que es normalitzi la situació en als parquets mundials, que estan vivint bones dosis de volatilitat durant les últimes setmanes. Precisament per aquest motiu, la capitalització total del mercat roman subjugada per sota dels 300.000 milions de dòlars, encara que durant les últimes hores ha aconseguit remuntar altres 20.000 milions i se situa al voltant dels 280.000 milions.

Pel que fa a les monedes alternatives, segueixen ben ancorades en el verd, encara que l’ethereum es manté amb prou feines per sobre dels 400 dòlars. Auge més notable el del ripple, que es canvia de mans a les 0,54 dòlars i el litecoin tracta de conquerir els 130 dòlars. El bitcoin cash, per la seva banda, no aconsegueix assolir els 700 dòlars.

Últimas noticias