El BCE ha perdut la seva oportunitat per pujar els tipus, segons HSBC

La companyia britànica creu que el banc central no pujarà tipus fins a, almenys, finals de 2020

Per

Bolsamania | 15 gen, 2019

Actualitzat : 14:25

HSBC no espera que el Banc Central Europeu (BCE) apugi els tipus aquest any i no preveu un primer moviment en aquest sentit fins a finals de 2020. Simon Wells, economista de l’entitat britànica, considera que l'organisme ha perdut la seva oportunitat i apunta que les últimes dades macro "han estat descoratjadores" i allunyen encara més una actuació d'aquest tipus.

"Les últimes xifres van mostrar que Alemanya, l'economia més gran de la Zona Euro, tot just està aconseguint esquivar la recessió. França s'està desaccelerant i Itàlia s'ha estancat. L'única economia important que està resistint a la tendència és Espanya", ha dit Wells.

Segons l'opinió d'aquest expert, l’"estret marge" amb el qual comptava el BCE per apujar els tipus s'ha esfumat. "Els arguments a favor d'elevar els tipus a causa de la inflació han estat febles durant un temps i, amb la desacceleració del creixement, els mercats nerviosos i la baixa inflació, veiem que els tipus del BCE es mantindran fins a, almenys, finals de 2020".

HSBC s'uneix a una creixent llista d'economistes i inversors que prediuen que el president Mario Draghi no apujarà els tipus d'interès des de mínims històrics abans que finalitzi el seu mandat l'octubre. El banc privat alemany Bankhaus Lampe va argumentar dilluns que si el BCE no endureix la seva postura a finals d'aquest any, tampoc hi ha raó per creure que pugui fer-ho el 2020, segons recull Bloomberg.

Mario Draghi compareix aquest dimarts al Parlament Europeu amb motiu del 20 aniversari de l'euro i no es descarta que faci al·lusió als plans de política monetària del BCE. El banc central es reunirà el proper 24 de gener.

Últimas noticias