El BCE evita valorar la fusió de Caixa-Bankia: "No valorarem operacions concretes"

Per

Europa Press | 10 set, 2020

El Banc Central Europeu (BCE) ha declinat fer cap comentari sobre la possible fusió entre els bancs espanyols CaixaBank i Bankia i s'ha limitat a recordar que la consolidació bancària és una bona eina per a elevar la rendibilitat bancària.

Preguntat pels periodistes a la roda de premsa posterior a la reunió de política monetària del BCE, el seu vicepresident, l'espanyol Luis de Guindos, ha indicat que l'autoritat monetària no fa "cap mena de valoració o avaluació d'operacions concretes".

En lloc d'això, l'exministre espanyol s'ha limitat a recordar les "recomanacions genèriques" que ha fet aquest últims mesos respecte als problemes de la banca europea.

"Una de les principals vulnerabilitats que hem assenyalat en el passat i, mes concretament, després de la pandèmia, és la baixa rendibilitat dels bancs europeus i les baixes valoracions borsàries que aquesta baixa rendibilitat està provocant", ha indicat Guindos.

Com a possible solució a aquest problema, el vicepresident de l'institut emissor ha assegurat que la consolidació "és un dels instruments", encara que ha matisat que és una "indicació genèrica" i no es refereix a cap operació concreta. Altres maneres de millorar la rendibilitat, segons Guindos, són eliminar l'excés de capacitat i rebaixar l'estructura de costos aprofitant la digitalització.

Últimas noticias