El Banc Nacional Suís valora aprofundir en els tipus negatius si cal

El seu president, Thomas Jordan, ha ratificat la seva predisposició a actuar

Per

Bolsamania | 26 jul, 2016

Actualitzat : 11:03

El Banc Nacional Suís (BNS) està mantenint una estreta vigilància a la relació entre el Regne Unit i la Zona Euro i té marge de maniobra per a ajustar la seva política si cal després dels resultats del Brexit, ha dit el seu president, Thomas Jordan.

"Estem supervisant la situació amb molt de compte: quines són les conseqüències per a la inflació i el creixement a Suïssa i quines són les nostres opcions de política", ha dit des de Chengdu, Xina, quan se li va preguntar si una política expansiva per part del Banc Central Europeu o del Banc d'Anglaterra podria forçar el fet que el BNS intensifiqui els seus esforços. "El franc roman significativament sobrevalorat, i això és una gran preocupació per a nosaltres".

TIPUS D'INTERÈS ENCARA MÉS BAIXOS

Jordan, parlant en una entrevista a Bloomberg diumenge, va afirmar que l'estratègia del BNS es basa en dos pilars. El primer consisteix en un tipus de dipòsit negatiu del -0,75%, "on ens podríem anar encara més avall si fos necessari", i el segon és la promesa d'intervenir, "també tenim disposició per actuar", ha dit.

Els economistes creuen que el BNS podria rebaixar les seves taxes de dipòsit en el -1,25% abans dels inversors comencin a acumular diners en efectiu en un intent d'eludir la càrrega, d'acord amb una recent enquesta de Bloomberg.

"El baix nivell dels tipus d'interès no és ideal per a la gestió de reserves de divises, però la política monetària és expansiva a tot arreu", ha dit Jordan a Bloomberg. "Això és un entorn que no podem canviar i hem d'ajustar la nostra política d'inversió en conseqüència".

Últimas noticias