El Banc de Canadà puja els tipus d'interès per sorpresa

L'entitat eleva el preu del diner en un quart de punt, fins a l'1%

Per

Bolsamania | 06 set, 2017

Amb el món financer pendent de les intencions monetàries de la Reserva Federal (Fed) nord-americana i el Banc Central Europeu (BCE), un altre dels bancs centrals del G-7, en aquest cas el de Canadà, demostra que els 'senyors dels diners' no s'han oblidat de pujar els tipus d'interès.

Després d’elevar ja un quart de punt al juliol, fins al 0,75%, aquest dimecres ha donat continuïtat al moviment amb un altre increment de 25 punts bàsics, fins a l'1%. Ho ha fet, a més, de manera inesperada, perquè el mercat no contemplava un repunt durant la cita de setembre. En haver-se adoptat per sorpresa, l'impacte al mercat està sent considerable. El dòlar canadenc, que abans de conèixer la decisió es canviava a 0,806 dòlars nord-americans, s'aprecia un 1,6%, fins als 0,819 dòlars, el seu canvi més alt des de 2015. Al revés, el 'bitllet verd' cau un 1,4%, fins als 1,22 dòlars canadencs.

Al seu comunicat, l'entitat governada per Stephen Poloz al·lega que "les recents dades econòmiques han estat més forts del que s'esperava". És a dir, troba que les actuals condicions econòmiques, amb un creixement intertrimestral de l’1,1% entre abril i juny, deixen marge per endurir les condicions monetàries.

Això sí, el Banc de Canadà no és aliè a una de les herències que ha deixat la crisi, com és l'enorme sensibilitat de les economies a les pujades dels tipus, per limitades que siguin. "A causa de l'elevat deute de les llars, es prestarà molta atenció a la sensibilitat de l'economia a uns tipus d'interès més alts", admet.

Últimas noticias