El 45% dels establiments a Espanya accepta pagaments electrònics

El sector comercial és el que compta amb la major penetració de TPV, ja que un 62,7% afirmen comptar amb un TPV físic o virtual

Per

Bolsamania | 20 set, 2017

El 44,6% de les 2.736 companyies que han participat en el Baròmetre de Mastercard de mitjans de pagament per a empreses 2017 que facturen entre 1 i 100 milions d'euros el 2017 afirma disposar d'un aparell TPV físic o virtual, xifra que ha registrat gairebé un augment del 14,4% des de 2015 i demostra que els negocis espanyols es mostren cada vegada més favorables a potenciar els pagaments electrònics.

Per part seva, un 43,0% disposa d'un TPV físic, 5 punts per sobre de les dades de 2015 (38%), mentre que el TPV virtual per a la venda en línia de productes o serveis ha crescut 4 punts fins a arribar al 12,1%. A més, cal destacar que el principal avantatge pel qual aquests comerços s'accepten targetes són tant la comoditat, facilitat de pagament i el bon servei, així com la demanda per part dels clients i l'objectiu de facilitar les vendes. Paral·lelament, la seguretat i la rapidesa a l'hora d'efectuar pagaments, són cada vegada més rellevants per a aquestes empreses.

L'import de les compres amb targeta és més elevat que el de les compres efectuades mitjançant efectiu durant l'últim any

Per sector d'activitat, la penetració de TPVs és majoritària al sector comercial, ja que mentre que un 62,7% dels comerços afirmen tenir un aparell TPV físic o virtual, aquesta xifra arriba al 61,3% entre els que compten amb un TPV físic per efectuar els pagaments. Per la seva banda, el TPV virtual compta amb un creixement estable en aquest sector, augmenta gairebé quatre punts des de 2015 fins a arribar-ne al 16,3%.

A més d'augmentar el nombre d'establiments que obtenen el TPV físic de manera gratuïta, també l'import de les compres amb targeta és més elevat que el de les compres efectuades mitjançant efectiu durant l'últim any, amb una mitjana de 970 euros per a les primeres i de 444 euros per a les segones, fet que suposa una diferència del 118,5%

Finalment, el baròmetre també analitza com les empreses espanyoles liquiden les seves despeses, en aquest sentit el 46,5% de les empreses espanyoles utilitzen targetes de crèdit per liquidar despeses, un mètode que baixa lleugerament enfront d'altres tipus de pagament. Finalment, mentre que el 2013 el 54,6% de les empreses saldava les seves despeses a través de targetes de crèdit, aquesta dada ha baixat 8,1 punts des d'aleshores.

Així mateix, són cada vegada més comuns les empreses que reemborsen les despeses dels seus empleats (21,7%) o les que els avancen els diners (16,0%), xifra que ha pujat progressivament durant els últims anys. D'aquesta manera, el 64,3% de les empreses participants en el baròmetre afirma disposar d'alguna targeta; la targeta de crèdit és la més comuna (56,8%), per davant de les targetes de dèbit (21,7%), les de viatges (2,8%) i les de prepagament (2,3%).

"Les empreses espanyoles estan ajudant potenciar l'experiència de pagament dels consumidors i fan que aquesta sigui cada vegada més fàcil, ràpida i segura. De totes maneres, encara queda molt camí per recórrer ja que el 55,4% dels establiments no ofereix la possibilitat d'efectuar els pagaments amb targeta. Sens dubte, gràcies al gran treball de tots els actors de la indústria estem aconseguint que els pagaments digitals siguin part del dia a dia dels espanyols", assenyala Ovidi Egido, director general de Mastercard Espanya.

Últimas noticias