Els EUA manté aranzels sobre productes espanyols i afegeix més a França i Alemanya

S'han tret productes de Grècia i Regne Unit, i s'han sumat uns altres de França i Alemanya

Per

Europa Press | 13 ago, 2020

L'Oficina del Representant Comercial dels Estats Units (USTR) en anglès) ha anunciat que manté els aranzels que va imposar a la Unió Europea en un 15% per als productes d'aviació civil i un 25% per als altres, entre els quals s'inclouen el vi o l'oli, per un valor total de 7.500 milions de dòlars.

En els canvis de la llista -que han qualificat com a "canvis modestos"- s'han tret productes de Grècia i Regne Unit, i s'han sumat uns altres de França i Alemanya. Les modificacions anunciades aquest dijous entraran en vigor l'1 de setembre de 2020.

"La UE i els estats membres no han pres les accions necessàries per a complir amb les decisions de l'OMC", ha afirmat el representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, segons recull el comunicat de la USTR.

Així mateix, ha assenyalat que els Estats Units "iniciarà un nou procés amb la UE" per a "arribar a un acord que remeï la conducta que va perjudicar la indústria i els treballadors de l'aviació estatunidenca" i es garanteixi "la igualtat de condicions per a les empreses estatunidenques.

L'Administració estatunidenca va comunicar a l'octubre l'increment dels aranzels a la Unió Europea a partir del 10% en el cas de productes d'aviació civil -al març els va augmentar fins al 15%- i del 25% per a productes agrícoles i altres importacions. L'impost va afectar principalment a Alemanya, Regne Unit, França i Espanya, especialment al sector del vi i l'oli.

Últimas noticias