Draghi avisa que el BCE encara té bales a la recambra

Insisteix que l'Eurozona necessita una major integració fiscal

Per

Bolsamania | 30 set, 2019

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha assegurat, en una entrevista publicada a Financial Times, que el BCE encara li queda munició per utilitzar i ha afegit que l'actual política súper flexible d'estímuls es mantindrà molt de temps en absència del suport de la política fiscal.

"Tots els instruments, des de les taxes d'interès fins a la compra d'actius, incloent-hi la guia als mercats, estan preparats per ser calibrats", ha avisat el president del banc central.

Així mateix, ha donat suport a la proposta del president de França, Emmanuel Macron, de principis d'any d'impulsar un règim fiscal més integrat a la zona euro que ha d'incloure, entre altres, un pressupost comú de la zona euro i transferències fiscals entre els estats membres.

Encara que Draghi ha assumit que el debat encara té un llarg camí per recórrer, s'ha mostrat "optimista" després de les recents mesures d'austeritat que s'estan duent a terme en molts països de l'Eurozona, cosa que subratlla la necessitat de mesures fiscals més coordinades.

Draghi també ha insistit en l'última comunicació del BCE sobre la necessitat que l'expansió fiscal tingui un paper més important per alleujar la pressió sobre la política monetària. Finalment, pel que fa al recent paquet d'estímul, Draghi ha reconegut el desavantatge d'un major estímul monetari, però va afegir que les conseqüències positives encara superen les negatives.

Últimas noticias