Dancausa (Bankinter): "Tinc absolutament clar que Jaime Botín és innocent"

Botín ha estat condemnat a 18 mesos i 52 milions per contraban d'un Picasso

Per

Europa Press | 23 gen, 2020

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, té "absolutament clar" que Jaime Botín és innocent i està convençuda que la sentència que el va declarar culpable per haver intentat treure un Picasso en vaixell per vendre'l al Regne Unit acabarà revocant-se.

Durant la roda de premsa posterior a la presentació dels resultats corresponents a l'exercici 2019, Dancausa ha defensat la "innocència i honorabilitat" de Jaime Botín, representant a Bankinter de Cartival, principal accionista de l'entitat.

La banquera ha explicat que la sentència del Jutjat Penal número 27 de Madrid no és encara ferma, de manera que el més assenyat és no fer judicis paral·lels. "Tinc absolutament clar que es guanyaran els recursos, es revocarà la sentència i es posarà de manifest que el senyor Jaime Botín és innocent", ha subratllat.

"La veritat sempre acaba sortint a llum. En aquest cas no serà diferent", ha precisat, al mateix temps que ha afegit que Bankinter no és part d'aquest procediment, per la qual cosa no el pot afectar de cap manera.

Dancausa ha recordat que Botín, també expresident i exconseller de Bankinter, va deixar de tenir llocs executius i de control en el banc el 2004. Des de llavors, han transcorregut més de 16 anys.

Botín ha estat condemnat a 18 mesos de presó i multa de 52,4 milions d'euros per un delicte de contraban de béns culturals per pretendre treure en vaixell el quadre de Picasso 'Cabeza de mujer joven', per vendre-ho al Regne Unit, sent "plenament conscient" que el Govern l'hi havia prohibit. L'obra, taxada en 26 milions, passarà a mans de l'Estat.

El judici es va celebrar el passat mes de novembre i la Fiscalia sol·licitava per Botín quatre anys de presó i una multa de 100 milions d'euros. L'Advocacia demanava, a més, que també la goleta en la qual va ser intervingut el quadre quan es trobava en aigües franceses anés a parar a mans de l'Estat.

Últimas noticias