Cop sobre la taula dels EUA, que crea gairebé el doble de l'ocupació esperat al febrer

L'atur de la major economia del món cau fins al 6,3% durant el segon mes de l'any

Per

Bolsamania | 05 mar, 2021

Els EUA han aclarit els dubtes creant 379.000 treballs al febrer respecte als 210.000 nous llocs de treball anticipats pel consens d'experts. L'atur de la major economia del món ha caigut al 6,2% enfront del 6,3% esperat.

La creació d'ocupació s'ha mantingut més o menys plana durant els dos últims mesos davant l'augment de casos i la recuperació d'algunes restriccions, però la majoria d'indicadors econòmics són optimistes, i el PIB del país espera tancar el primer trimestre del l'any batent previsions.

Per si fos poc, la Reserva Federal s'ha compromès a no apujar els tipus d'interès fins que vegi recuperar el vigor perdut al mercat laboral, fins i tot si això implica arriscar-se a una pujada inflacionista. Malgrat la bona dada de febrer, als EUA encara li queda molt camí per recórrer per tornar als nivells previs a la pandèmia.

Aquesta setmana ha estat una mica tumultuosa per als EUA. Dimecres, decebia en crear menys ocupació privada de l'esperat al febrer, segons l'últim informe de la consultora ADP. Un dia més tard, respirava una mica alleujada davant unes peticions setmanals d'atur millor del que s'esperava.

Últimas noticias