Claus borsàries de la propera sessió: Janet Yellen i Mario Draghi a Jackson Hole

Al Japó es coneixeran les dades de l'IPC i IPC subjacent anuals del país

Per

Bolsamania | 24 ago, 2017

Actualitzat : 17:55

Aquest divendres totes les mirades segueixen centrades en els Estats Units. S'hi està celebrant des d'aquest dijous, fins al 26 d'agost, el simposi de Jackson Hole durant el qual es donen cita els banquers centrals de tot el món. Aquest any la cimera té de títol 'Fomentar una Economia Global Dinàmica' i és una trobada de gran rellevància durant la qual els ponents analitzen els principals reptes als quals s'enfronten les economies mundials. Però aquest divendres, 25 d'agost, totes les atencions aniran dirigides als discursos que faran, en primer lloc, la presidenta de la Reserva Federal dels EUA, Janet Yellen, i, posteriorment, el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi.

Tal com recull Bolsamanía, fonts pròximes al Banc Central Europeu (BCE) fa una setmana que estan tractant de 'refredar' la compareixença del seu president i ho han aconseguit, ja que els experts assenyalen que serà Yellen qui centrarà l'atenció durant aquest simposi de bancs centrals que se celebra cada agost a Wyoming.

Fora de Jackson Hole, des del país nord-americà es donarà a conèixer aquest divendres les posicions netes no comercials del petroli, del dòlar i l'or. També al Japó se sabrà les posicions netes no comercials del ien, però més importància tindran al país nipó les dades sobre el seu Índex de Preus de Consum (IPC) i IPC subjacent anuals.

Així mateix, també en el pla macroeconòmic, però en aquest cas a Espanya, es coneixerà l'índex de preus a la producció (IPP), tant anual com mensual.

Finalment, a la Zona Euro es coneixerà les posicions netes no comercials de l'euro i al Regne Unit, de la lliura.

ECONOMIA:

Estats Units: simposi de Jackson Hole (2:00h); discurs de Janet Yellen, presidenta de la Fed (18:00h); discurs de Mario Draghi, president del BCE (21:00h); posicions netes no comercials del petroli, dòlar i or (21:30h).

Japó: IPC i IPC subjacent anuals (1:30h) i posicions netes no comercials del ien (21:30h).

Espanya: índex de preus a la producció anual i mensual (9:00h).

Eurozona: posicions netes no comercials del euros (21:30h).

Regne Unit: posicions netes no comercials de la lliura (21:30h).

Últimas noticias