Claus borsàries de la propera sessió: decisió de tipus del BCE

S'espera que l'organisme que presideix Mario Draghi mantingui intacta la seva política monetària

Per

Bolsamania | 26 abr, 2017

Aquest dijous els inversors estaran molt pendents, amb permís de la temporada de resultats, de la reunió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE). L'organisme que presideix Mario Draghi decideix sobre els tipus d'interès, i ho fa amb prou feines uns dies després que el banquer italià assegurés que no es van a retirar els estímuls i que no veu raons per canviar les directrius de la política que està seguint la banca.

En referència a això ha parlat Franck Dixmier, director global de Renda Fixa d’Allianz Global Investors, que diu que és probable que el BCE “utilitzi el recent descens de la inflació per justificar el manteniment del programa de compra d'actius fins al final de 2017”, i també s'espera que el banc “continuï amb la seva estratègia prevista de política monetària”. És a dir, no s'entrelluquen canvis a l'horitzó.

Però abans de la decisió del BCE serà un altre banc central, en aquest cas el de Japó, el que decideixi sobre els tipus. Així mateix, a Alemanya es coneix l'índex Gfk de confiança del consumidor i l'IPC avançat d'abril, dada que també es publica a Espanya, al costat de la taxa de desocupació del primer trimestre. Per la seva banda, aquest dijous també surt a la llum la confiança econòmica, empresarial i del consumidor d'abril de la zona euro.

Per la seva banda, als EUA arriba el torn de les peticions setmanals de desocupació, els inventaris a l'engròs, les comandes de béns duradors, la venda d'habitatges pendents i l'activitat manufactura de la Reserva Federal de Kansas.

Al plànol empresarial, a Espanya publiquen resultats BBVA, Bankinter, Mediaset, Acerinox, BME i Viscofan, mentre que a la resta d'Europa fan el propi Deutsche Bank, Airbus, Lloyds, Orange o Bayer. Als EUA aquest dijous treuen a la llum els seus comptes del primer trimestre Ford, IBM, Amazon, Alphabet, Intel, Microsoft o Starbucks, entre unes altres.

ECONOMIA

Japó: El Banc de Japó decideix sobre els tipus d'interès (4:00h).

Alemanya: Índex Gfk de confiança del consumidor maig (8:00h); IPC abril preliminar (14:00h).

Espanya: IPC abril preliminar (9:00h); Taxa de desocupació primer trimestre (9:00h).

Europa: Confiança econòmica, empresarial i del consumidor abril (11:00h); el BCE decideix sobre els tipus d'interès (13:45h).

EUA: Peticions setmanals de desocupació (14:30h); Inventaris a l'engròs març (14:30h); Comandes de béns duradors març (14:30h); Venda d'habitatges pendents març (16:00h); Activitat Manufacturera de la Fed de Kansas abril (17:00h).

EMPRESES

Espanya: BBVA, Bankinter, Mediaset, Acerinox, BME i Viscofan presenten resultats.

Europa: Deutsche Bank, AstraZeneca, Airbus, Lloyds, Nokia, Orange, Bayer i Vinci, entre uns altres, presenten resultats.

EUA: Ford, IBM, Amazon, American Airlines, Alphabet, Intel, Starbucks i Microsoft, entre uns altres, presenten resultats.

Últimas noticias