Citi eleva la probabilitat que l'economia mundial sucumbeixi a la recessió fins al 50%

Els economistes del banc creuen que si hi ha recessió, serà de tipus 'jardí'

Per

Bolsamania | 22 jun, 2022

Citigroup creu que cada cop és més probable que l'economia mundial entri en recessió. Els experts del banc nord-americà han elevat la possibilitat que això passi fins al 50%, després que els bancs centrals hagin entrat en una dinàmica d'enduriment de les polítiques monetàries i davant l'afebliment de la demanda de béns.

Els economistes de Citi creuen, tot i això, que si al final arriba la recessió, serà de tipus 'jardí'. Què vol dir això? Doncs que la desocupació augmentarà diversos punts percentuals i la producció experimentarà un parell de trimestres febles. "Considerem que es tracta d'una expectativa raonable, però el comodí és la persistència de la dinàmica inflacionista", diuen en un informe del qual es fa ressò Bloomberg.

En concret, el grup d'analistes liderats per Nathan Sheets expliquen a l'esmentada nota que els xocs de l'oferta segueixen impulsant la inflació i reduint el creixement, mentre que els bancs centrals estan pujant "enèrgicament" els tipus d'interès i la demanda de béns per part dels consumidors s'està afeblint.

Tot això s'està combinant en un còctel que pot fer que la recessió acabi arribant. "L'experiència de la història indica que la desinflació sovint comporta costos significatius per al creixement i veiem que la probabilitat agregada de recessió s'acosta ara al 50%", han escrit aquests economistes.

Segons la seva opinió, "els bancs centrals encara poden dissenyar els aterratges suaus -o 'tous'- que encarnen les seves previsions (i les nostres), però per això caldrà que els xocs d'oferta disminueixin i la demanda es mantingui resistent", apunten.

En qualsevol cas, Citigroup veu ara l'economia mundial creixent un 3% aquest any i un 2,8% el 2023.

Últimas noticias